Криминальная хроника Украины на 16.04.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 030 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 245 (44,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –  одне вбивство, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 23 пограбування та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, обріз мисливської рушниці, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, 800 грамів вибухівки та 402 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 50 осіб, у яких вилучено 7,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 349 осіб.              

За порушеними кримінальними справами заарештовано 32 підозрювані особи.

Упродовж минулої доби порушено 104 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 33 – у сфері службової діяльності, у тому числі п’ять – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 66 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких  чотири особи загинули та 80 – травмовані.

У місті Запоріжжі 4 квітня до лікарні було доставлено 38-річного безробітного місцевого жителя, який 6 квітня помер. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.121 КК України. У результаті оперативно-розшукових заходів  працівники міліції затримали трьох місцевих жителів, віком від 18 до 22 років, усі без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 21 березня на вулиці зазначеного міста завдали смертельних тілесних ушкоджень потерпілому, відібрали в нього ювелірні вироби, мобільний телефон та 500 гривень. Частину викраденого вилучено.

У місті Києві 15 квітня в результаті оперативно-розшукових заходів на території вокзалу залізничної станції Київ-Пасажирський працівники міліції затримали 57-річного громадянина Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що він удень 13 квітня на вказаному вокзалі викрав у 58-річного жителя Городоцького району Хмельницької області мобільний телефон. Викрадене вилучено.

У місті Сумах 15 квітня у результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 43-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він удень 2 квітня на вулиці Охтирського району Сумської області з автомобіля 40-річного громадянина Республіки Польщі, викрав ноутбук. Викрадене вилучено. 

У місті Харкові 15 квітня працівники міліції затримали 29-річного громадянина Народної Республіки Бангладеш. Попередньо встановлено, що він у минулому році, під приводом оформлення документів на навчання до одного з вищих навчальних закладів, заволодів у своїх двох співвітчизників, студентів підготовчого факультету згаданого закладу, грошима в сумі 8 750 доларів США.

У Троїцькому районі Луганської області поблизу села Полтавського під час перетину Державного кордону України поза митним контролем працівники міліції затримали 50-річного безробітного місцевого жителя, в якого вилучили 400 грамів вибухівки та електродетонатор.

У місті Артемівську Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 30-річного безробітного місцевого жителя, в якого вилучили 200 грамів вибухівки.

У Деснянському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 24-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучили чотири грами героїну.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директорів двох товариств з обмеженою відповідальністю, котрі впродовж 2008-2009 років вносили до податкових декларацій недостовірну інформацію щодо господарської діяльності, на підставі чого  завищили податковий кредит. У результаті цих дій державі завдано збитки на загальну суму понад 1,8 мільйона гривень. Слідчим відділом податкової міліції Державної податкової адміністрації в автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі реалізували заставне майно (мінеральні добрива), яке в них зберігалося і належало банківській установі. У результаті цих дій вказаній фінансовій установі завдано збитки на суму понад 13,9 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Севастополі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили комерційного директора агентства нерухомості, котрий отримав від приватного підприємця 44 тисячі доларів США та п’ять тисяч гривень нібито для передачі їх у якості хабара голові правління садового товариства за виділення двох земельних ділянок. Прокуратурою вказаного міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.369 (давання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...