Відкритий лист до Генпрокурора громади селища Козин

Відкритий лист до Генпрокурора громади селища КозинВідкритий лист громади селища Козин до Генерального прокурора України Медведька О.І.

Шановний Олександре Івановичу!

Нещодавно Президент України Віктор Ющенко заявив, що вимагає від нового Генпрокурора активізації розслідування десятка резонансних справ. Під час свого призначення у Верховній Раді та представлення в Генеральній прокуратурі Ви неодноразово стверджували, що кожна резонансна справа має бути ретельно розслідувана і доведена до суду. І що «оскільки низка кримінальних справ набула широкого розголосу не тільки в Україні, а й поза її межами, то Генеральна прокуратура найближчим часом має зробити чіткі та зрозумілі для громадськості кроки, які засвідчили б про її бажання встановити істину та прийняття законних рішень у цих справах».

Однією з найрезонансніших в державі є так звана «козинська справа», яку дехто прозвав «Козингейт».

Ця справа виникла не на пустому місці. Вартість земель Козина порівнюють із вартістю «Криворіжсталі», тому за них йде запекла боротьба, в тому числі із боку міжнародних злочинних угруповань. Для того щоб зберегти контроль над цими землями було вирішено в будь який спосіб зберегти при посаді Валентину Горобець, проти якої порушено низку кримінальних справ. На жаль, до зухвалого беззаконня в Козині вдалися і представники влади, про що неодноразово повідомляли засоби масової інформації.

Ви обіцяли «предметно визначитися з основними причинами поширення корупції у суспільстві і запропонувати реальні, а не формальні механіз¬ми боротьби з нею». Звертаємо Вашу увагу, що «чіткі та зрозумілі для громадськості кроки» генерального прокурора в бік «козинської справи» миттєво продемонструють Вашу спроможність і бажання встановити істину і працювати на засадах закону. Козин вже став лакмусовим папірцем корупції та брехні для політиків й прокуратури, тому, якщо ви дійсно казали правду про резонансні справи, то громада Козина прагне, нарешті, отримати відповіді на такі наступні питання, що нас найбільше хвилюють:

• Чому, незважаючи на беззаперечність доказів, півтора роки не просувається кримінальна справа щодо Козинського селищного голови Валентини Горобець за зловживання владою або службовим становищем та за службову підробку документів, які спричинили тяжкі наслідки для держави?

• Чому кримінальну справу проти Горобець то відкривають, то закривають?

• Хто відносно цієї справи тисне на слідство?

• Кого з працівників прокуратури і яким чином покарано за численні процесуальні порушення в ході розслідування цієї кримінальної справи?

• Чому прокуратура в порушення закону не реагує на численні звернення громадян та заяви про злочини?

• Чому прокуратура відміняє свої ж постанови про усунення обвинувачуваної Горобець з посади Козинського селищного голови на час проведення досудового слідства, незважаючи на вчинення нею нових злочинів і перешкоджання у встановленні істини у кримінальній справі?

• Хто санкціонував незаконне звільнення з під варти 9 травня 2005 р обвинуваченої у вчиненні тяжких злочинів Валентини Горобець?

• Громадськості відомі багато десятків фальсифікованих Горобець рішень про відведення декількох сотень гектарів землі – чому прокуратура не вживає ніяких заходів щодо їх опротестовування?

• Чому будівельні організації з підробленими рішеннями на руках продовжують вести незаконне будівництво?

• Кому і яким чином були продані 35 гектар урочища «Домахи»?

• Чому досі не опинились в тюрмах бандити, що вчинили бійку і захоплення селищної ради 14 січня 2005 року, під час чого постраждало близько 40 осіб і була порушена кримінальна справа за фактом масових заворушень?

• Чому не розслідуються зловживання Горобець із бюджетом селища, зокрема нецільове використання 680 000 грн.?

• Чому не виконується рішення Козинської селищної ради від 22 січня 2005 року про

• відсторонення її від посади?

• Чому не розслідується справа по факту організації незаконних органів влади в Козині та не опротестовуються рішення цих органів?

• Які саме заходи вживає прокуратура для припинення махінацій із землями в Козині, які продовжується по сей час?

• Чому депутатів і секретаря селищної ради досі не підпускають до виконання своїх повноважень?

• Де знаходяться документи Козинської селищної ради, за які повинен відповідати секретар ради?

• Чому залишаються на своїх посадах і продовжують працювати чиновники земельних управлінь та відділів, які допустили найбільш масштабний «дерибан» козинських земель?

• Хто ж саме робив незаконне відведення сотень га козинської землі?

В нас надто багато питань. Але прокуратура була спроможною відповісти на них за півтора роки «розслідування», а на справді поховати цю резонансну справу, на яку тиснуть сотні мільйонів доларів. Через розкрадання землі впливовими особами, що відбувається сьогодні, наших депутатів, за сприяння прокуратури, не допускають до виконання своїх обов’язків, тому ми вимагаємо також оприлюднити дані районного земельного відділу про укладання всіх угод і видачу всіх земельних актів за останні три роки.

Громада Козина (Всього 438 підписів)

You may also like...