Промисловці України піддали Президенту газу!

Промисловці України піддали Президенту газу! ЗВЕРНЕННЯ ПРОМИСЛОВЦІВ УКРАЇНИ

ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ЮЩЕНКА В.А.

Вельмишановний пане Президенте!

Газова криза поставила економіку України під загрозу колапсу і втрати її конкурентоспроможності. Ще ніколи за всю історію незалежності України її суверенітет не був таким вразливим як тепер. Активно використовуючи цю складну ситуацію у своїй передвиборній риториці, політики кажуть про її негативні соціальні наслідки, не звертаючи уваги на те, що основним її негативом є реальна загроза паралічу української економіки та втрата ринків збуту.

Ми здивовані і обурені тим, як непрофесійно і непрозоро велися переговори з російською стороною щодо газового питання. Про зміст переговорів, що розпочалися ще навесні, українці дізналися лише наприкінці осені, по суті, вже тоді, коли некомпетентність цілої низки українських чиновників завела їх до безвихідного стану. Внаслідок досягнутих „домовленостей” Україна отримала надзвичайно жорсткі умови – умови, за яких ані національна економіка, ані економіка будь-якої іншої країни не зможе функціонувати без затяжного спаду. Захопившись політичною риторикою, державні чиновники забули про обов’язковість визначення перехідного періоду, необхідність якого не викликає сумнівів так само, як і безальтернативність стратегічного курсу на енергонезалежність України.

На жаль, газова тема була надзвичайно політизована і примітизована. До того ж, сьогодні у всіх нас є підстави вважати, що з самого початку керівництво НАК „Нафтогаз України” свідомо вводило в оману громадськість України, кажучи про наявність російсько-українських угод із зафіксованими цінами до 2009р. Розуміючи, що подібним діям має бути дана чітка оцінка, вона не повинна затьмарити холодні економічні розрахунки та здоровий глузд. А вони вимагають іншого, а саме:

1. Негайного створення Надзвичайної міжвідомчої комісії з питань національної енергобезпеки і на період до її формування – відсторонення від російсько-українських переговорів тих чиновників, які брали у них участь до цього часу.

2. Негайного прийняття Національної програми по енергозбереженню, яка має бути закріплена законодавчо і мати статус незмінної на період від 7 до 10 років.

3. Введення на державному рівні механізмів підтримки розвитку виробництва альтернативних видів палива (метан, вітроенергетика, біопаливо тощо).

4. Введення особливого режиму кредитування „по ціні газу-2005” для господарювання суб’єктів, що зобов’язуються знизити енергоємність своїх кінцевих виробів на 30-35% протягом 3 років.

Якщо цього зроблено не буде, ми будемо відкрито вимагати дезавуювання підписаних між Україною та Росією газових угод, а також негайної відставки усіх без виключення чиновників, що були причетні до створення цієї вкрай небезпечної ситуації.

ВАТ „Макіївський металургійний комбінат”

ВАТ „Новокраматорський машинобудівний завод”

Сумське НВО ім. Фрунзе

ВАТ „Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча”

ВАТ «Дніпропрес”

ВАТ „Єнакіївський металургійний завод”

ВАТ „Запоріжсталь”

ВАТ „Нікопольський завод феросплавів”

Донецький металопрокатний завод

ВАТ «Азовмаш»

ВАТ «МК «Азовсталь»

Донецький металургійний завод

ВАТ „Алчевський металургійний комбінат”

ВАТ „Інгулецький ГЗК”

ВАТ „Південний ГЗК”

ВАТ „Дніпровський меткомбінат ім. Дзержинського”

Дніпропетровський трубний завод

ВАТ „Північний ГЗК”

ВАТ „Центральний ГЗК”

Славтяжмаш

Гіпросталь

Укрстальконструкція

Краматорський завод важкого станкобудування

Тел. для довідок: 450-03-60

Факс 451-28-59

You may also like...