«Черные списки»: О ком забыл Луценко

«Черные списки»: О ком забыл Луценко«Уважаемая редакция! От Юрия Луценко только и слышно о наличии ранее судимых и пребывавших под следствием кандидатов в народные депутаты. Все – из конкурирующих с «Нашей Украиной» и СПУ блоков и партий. Опубликуйте – если не слабо! – перечень (к сожалению, неполный) кандидатов от НСНУ, вошедших «в контры» с законом.

От «УК»: публикуем!

Балога Віктор Іванович

Міністр з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

28 березня 2002 р. за матеріалами УБОЗ прокуратурою Закарпатської області порушено кримінальну справу за ст. 354 ч.2 КК за фактом зловживання владою та службовим становищем стосовно колишнього голови Мукачівської міськради Балоги В.І., який з групою осіб з метою корисної зацікавленості протягом 1997-98 рр. незаконно в інтересах інших осіб вивели з державної власності та приватизували залізничні колії до нафтового терміналу у Мукачівському районі, чим заподіяли державі матеріальних збитків на загальну суму 700 тис. грн.

24 червня 2002 р. за матеріалами УБОЗ прокуратурою Закарпатської області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст. 21 ч.2, 211 ч.2 і 364 ч.2 КК за фактами порушень законодавства про бюджетну систему України, видання нормативно-правових або розпорядчих актів, які змінюють доходи і видатки бюджету всупереч встановленому законом порядку. Зловживаючи владою та службовим становищем, колишній голова Мукачівського міськвиконкому В. Балога з групою осіб за рахунок бюджетних коштів незаконно використали 124 тис. грн. на реконструкцію адміністративного будинку та ремонт котельні товариства з обмеженою відповідальністю «Мукачівська швейна фабрика», чим державі заподіяли матеріальні збитки на вказану суму.

Червоній Василь Михайлович

Голова Рівненської облдержадміністрації

30 жовтня 2000 р. а ст.. 206 ч.2 КК порушено кримінальні справи за фактом хуліганських дій та за фактом нанесення В. Червонієм тілесних ушкоджень 8 співробітникам міліції.

27 серпня 2001 р. УМВС в Рівненській області порушено справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 82 КК. Встановлено, що В. Червоній, застосовувавши фізичну силу стосовно експерта-криміналіста Рівненського УВС старшого лейтенанта міліції Гайдука О.Г., відкрито заволодів відеокамерою вартістю 4941 грн.

Жовтяк Євгеній Дмитрович

Голова Київської облдержадміністрації.

Є. Жовтяку через підставних осіб належить ДП «Фоззі». 22 січня 2003 року старшим прокурором відділу Генпрокуратури України була порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ст. 207 ч.3, 212 ч.1 КК, по факту ухилення від сплати податків службовими особами ДП «Фоззі».

Крім того АТ «Фоззі» у 1998 р. не сплачено частину податків на прибуток і на додану вартість. Таким чином у діях службових осіб ЗАТ вбачається наявність ознак злочину, передбаченого ч.1 ст. 212 КК.

Джемілєв Мустафа

Виборчий блок «Наша Україна», №45.

Через Фонд «Крим», президентом якого є Джемілєв, і банк «Імдат» у держави було фактично вкрадено майже 1 млн. дол., який спрямовувався на допомогу кримськотатарським сім’ям, що самостійно будують собі житло. Також з М. Джемілєвим пов’язують діяльність бандформування кримських татар «Імдат», яке контролює комерційну діяльність татар у Криму.

Матвієнко Анатолій Сергійович

Виборчий блок «Наша Україна», №12.

Будучи головою Вінницької облдержадміністрації, А. Матвієнко лобіював інтереси підприємства «Поділля-спирт» щодо одержання кредиту в сумі 2,1 млн. грн. у Вінницькому обласному управлінні Ощадбанку, частина якого (1 млн. 820 тис.) за вказівкою А. Матвієнка була перерахована на рахунок ФК «Нива». В подальшому спирт, закуплений підприємством «Поділля-спирт», під виглядом експорту до Румунії та Молдови був реалізований протизаконним шляхом.

У 2002 р. А. Матвієнко отримав кошти на проведення передвиборчої кампанії від директора фірми «Айва» Вінницької області Ю. Броди, якому він сприяв у протизаконному відшкодуванні ПДВ та укритті доходів від оподаткування. Матеріали справи щодо фірми «Айва» були направлені до Вінницького суду.

Полянчич Михайло Михайлович

Виборчий блок «Наша Україна», №42.

Правоохоронними органами зафіксовані факти щодо зловживання службовим становищем Полянчича М. М. під час його перебування на посаді заступника голови ДАК «Хліб України». В результаті СБУ м. Києва порушила справу за ст. 165 КК.

Гуменюк Олег Іванович

Виборчий блок «Наша Україна», №67.

В 2000 р., працюючи головою спостережної ради ВАТ «Тернопільхліб», він отримав кредитні кошти в розмірі 600 тис. грн., які проконвертував, а частину перерахував в Італію для придбання технологічної лінії хлібопекарної промисловості. На час оформлення кредиту майно хлібзаводу перебувало в податковій заставі і не могло на законних підставах оформлятись у заставу банка.

Гуменюк та його комерційна структура «Заграва Експо» незаконно заволоділи рядом хлібопекарних підприємств Західної України, зокрема, Тернопільським, Хмельницьким, Івано-Франківським хлібозаводами, а також Білогірським комбінатом хлібопродуктів Хмельницької області.

Степанов Геннадій Сергійович

Виборчий блок «Наша Україна», №68.

Заступник Генерального директора ТОВ «Мегабуд-ХХІ». Проти Г. Степанова порушена кримінальна справа за шахрайство з фінансовими ресурсами в сумі 39,5 млн. грн. за ст. 222 ч.2 КК.

Сокирко Микола Васильович

Виборчий блок «Наша Україна», №75.

13 березня 2000 р. М. Сокирко був засуджений Ямпільським районним судом Вінницької області за ст. ст. 19, 42, 44, 165, ч.1, 172, ч.1 КК до одного року виправних робіт.

Круць Микола Федорович

Виборчий блок «Наша Україна», №79.

Як засновник ЗАТ «Інтелект», у змові з іншими співзасновниками, М. Круць провів оцінку вартості об’єктів промисловості і в порушення ст. 40 закону України «Про господарські товариства» на загальних зборах акціонерів ВАТ домігся прийняття рішення про приєднання ЗАТ «Інтелект» до ВАТ «Івано-Франківськцемент», чим спричинив суттєві збитки ВАТ. Внаслідок проведеної незаконної емісії простих іменних акцій ВАТ, Круць став власником 39,8% статутного фонду.

15 серпня 2002 року прокуратурою Івано-Франківської області порушено по цьому випадку кримінальну справу за ст. 165 ч.2 КК.

Скомаровський Володимир Володимирович

Виборчий блок «Наша Україна», №126.

1 квітня 1999 р. В. Скомаровський був заарештований УСБУ Вінницької області, йому було пред’явлене обвинувачення за ст. ст. 19, 70, 194, ч.2, КК. 10 серпня 2002 р. проти В. Скомаровського було порушено кримінальну справу за ч.1 ст.263 КК за незаконне зберігання вогнепальної зброї.

Устенко Олександр Андрійович

Виборчий блок «Наша Україна», №133.

За час, коли О. Устенко був ректором Академії народного господарства, він приймав абітурієнтів на навчання за хабарі у розмірі від 500 до 2 тис. дол. США. Крім того він активно скуповував нерухомість під видом розширення академії. Так, були придбані корпуси оборонного підприємства «Промінь». По даному факту 28 лютого 2002 р. по ст. 364 була порушена кримінальна справа.

Чабанов Олександр Іванович

Кримський список «Народного союзу «Наша Україна», №7

Особа, повязана з кримською ОЗГ «Сейлем». Давній товариш «помаранчевого» олігарха Є.Червоненка. 10 років тому О.Чабанов переїхав до Ялти з Владивостоку, де він здійснив ряд фінансових махінацій і був засуджений на 6 років позбавлення волі.

You may also like...