«Life» закон не порушував!

Шановні редактори видання «Україна кримінальна»! В останньому номері вашої інтернет-газети була опублікована стаття, в якій Станіслав Чернишевський, звинуватив нас, тобто оператора life:), у порушенні закону через введену нами тарифікацію перших 20 секунд розмови. Звертаємося до нас з проханням розмістити спростування та наше звернення до Станіслава, яке наведено нижче.

Шановний пане Станіславе!

У відповідь на Ваше звернення, опубліковане 26 червня на веб-сайті «Україна кримінальна» повідомляємо наступне.

У своїй діяльності ТОВ «Астеліт» керується вимогами діючого законодавства та в тому числі Законів України «Про захист прав споживачів», «Про звернення громадян» «Про телекомунікації» тощо.

Так, відповідно до підпункту 5) пункту 1 статті 38 Закону України «Про телекомунікації» (надалі – Закон) ТОВ «Астеліт» має право на установлення тарифів на телекомунікаційні послуги, що ними надаються, крім тих послуг, тарифи на які регулюються державою відповідно до цього Закону.

Відповідно до підпункту 14) пункту 1 статті 39 Закону ТОВ «Астеліт» зобов’язаний оприлюднювати тарифи на телекомунікаційні послуги, що встановлюються самим оператором, не пізніше ніж за сім календарних днів до їх введення.

Пунктом 3 статті 39 Закону передбачено, що у разі якщо оператор телекомунікацій встановлює плату за телекомунікаційні послуги згідно з почасовими тарифами, то при розрахунках із споживачами він зобов’язаний враховувати лише повні тарифні одиниці часу.

Разом, з тим Законом не передбачено заборон щодо встановлення кількох повних тарифних одиниць часу та/або застосування змішаної тарифної системи із застосуванням різних повних тарифних одиниць часу в залежності від тривалості розмови, передбачаючи що наступні одиниці часу сплачуються за меншим тарифом.

Додаткову інформацію з питань, що Вас, шановний пане Станіславе, цікавлять у зв’язку з діяльністю нашого підприємства можете отримати письмово звернувшись до ТОВ «Астеліт» за адресою: Україна, 03110, місто Київ, вулиця Солом’янська, будинок 11, літера А.

Сподіваємось цим листом ми відповіли на Ваше звернення.

З повагою,

Оксана Рудюк, керівник департаменту зовнішніх та корпоративних зв’язків компанії «Астеліт»

You may also like...