Вася «Ровенский» «кинул предъяву» министру Луценко. Земляк ответит?

Відкритий лист міністру внутрішніх справ України Юрію Луценку

Пане міністре! Рік тому на Козацьких Могилах під Берестечком Ви привселюдно пообіцяли, що бандити сидітимуть у тюрмах, що до річниці Незалежності екс-губернатор Сорока відповість за вексельну 96-мільйонну аферу, блок СІЗО не пройде у ВР, а міліцію буде реформовано у європейського зразка поліцію.

Минув рік, а жодному з підозрюваних, яких Ви щодня називали у ЗМІ злочинцями, не висунуто звинувачень, жодна справа не передана до суду і жоден не перебуває за ґратами. А дехто з них ганяє з Вами чаї, виграє суди і отримує від Вашого міністерства грошові компенсації.

З огляду на таку невтішну реальність, будьте ласкаві відповісти українському народу, який Ви невтомно тішите байками про те, що міліція з народом, на такі запитання:

1. Чому колишній начальний Рівненського УМВС Мельниченко, який разом з харківськими бандитами організував підпал виборчих скриньок, підкидання металевих їжаків під колеса автобусів, що їхали на Майдан, досі перебуває на волі і в складі МВС? Чому досі в Рівненській області залишається нерозкритою так звана справа 96 мільйонів? Ви пообіцяли народу, що головного організатора цього злочину, колишнього голову ОДА Миколу Сороку та всіх причетних буде притягнуто до кримінальної відповідальності. Проте обіцянки так і залишилися обіцянками, а Микола Сорока впевнено почувається у кріслі депутата обласної ради.

2. Досі незрозумілою залишається система кадрових призначень в УМВС, про яку постійно згадують ЗМІ. Поясніть, для прикладу, підстави перебування на посадах начальника МРЕВ м.Рівне підполковника міліції Володимира Кравчені і заступника начальника міліції громадської безпеки Рівненського УМВС полковника міліції Анатолія Савонюка, у діях яких є чіткі ознаки злочинів?

3. Чому в поточному році знизився показник виявлення злочинів у сфері економіки і на 60 % (!) погіршилося розкриття таких злочинів?

4. Чому за поточний рік в обласному центрі виявлено лише один випадок хабарництва, що абсолютно не відповідає рівню криміногенної ситуації в місті?

5. Чому Ви не вживаєте жодних заходів до начальника УМВС України в Рівненській області полковника міліції Сергія Піддубного, якщо він особисто незаконно і безпідставно закриває кримінальні справи, що стосуються контрабанди?

6. Чому продовжує мати місце негативна практика спотворення статистики та перенесення злочинів пріоритетних напрямів з одного району в інший?

7. Чому органи УМВС в області лише вдають, що ефективно працюють, і систематично завищують суми збитків, заподіяних злочином, що пізніше в ході досудового слідства не підтверджуються?

8. Чому зупинено й досі не завершено досудові слідства в цілому ряді кримінальних справ, серед яких справа керівництва ВАТ «Газотрон» про привласнення коштів при виконанні будівельно-монтажних робіт на Рівненській сірниковій фабриці?

9. Чому досі не завершено розслідування 13 кримінальних справ, порушених за фактами розкрадання майна Рівненської АЕС, де державі заподіяно збитків на суму понад 30 млн. грн.?

10. Чому абсолютно неефективно працюють спецпідрозділи УМВС, про що свідчить той факт, що у 2005 році не виявлено жодного організованого злочинного угруповання у сфері економічної діяльності?

11. Чому спецпідрозділи міліції систематично використовують не за призначенням, для вирішення особистих справ обласного керівництва?

12. Що Ви як «Термінатор» міліції зробили для її реформування, чи все Ваше «термінаторство» полягає лише в боротьбі з Українською Народною Партією і з тими, хто виступає за оновлення системи МВС?

13. Чому лише в Рівненській області за ґратами незаконно перебувало більше 180 осіб?

14. І чий, зрештою, ставленик начальник УМВС України в Рівненській області Піддубний – Ваш чи «есдеків»?

15. Чому двох (єдиних!) офіцерів, які відкрито під час виборів підтримали В.Ющенка і виступили проти фальсифікації виборів (В’ячеслава Чайку та Едуарда Герасимчука) звільнили (а ви не поновили!) на посадах?

Гадаю, що жодне із цих запитань не є для Вас новим чи несподіваним, і відверті відповіді на них не вимагатимуть багато часу та надмірних зусиль.

Честь маю – офіцер запасу, депутат Рівненської обласної ради,

голова Рівненської обласної організації Української Народної Партії

Василь Червоній

You may also like...