За що Черновецький катує киян? (фото)

Дякуємо ще раз за публікацію матеріалу «Геноцид 2006 на Борщагівці» (більш вдалою була назва в коментарях «За що мер катує киян?»). Залишки слідів злочинної діяльності (спалювання сміття) нашого ЖЕКу 805 були прибрані, але пройшло не так багато часу і наш ЖЕК знову вдається до свого, апробованого на здоров”ї мешканців мікрорайону, “ноу хау”- знищення сміття методом зухвалого спалювання на відкритому повітрі, який передбачає виділення значної кількості ядовитого диму (при відповідній температурі горить все: побутові відходи і харчові). Звичайно для ЖУКу воно краще переводити величезні купи сміття в компактні згарища: і не так в очі кидається, і вивозити немає потреби. Можливо краще оформити документи про вивезення, і заробити якусь копійку (та і водієві буде нагода продати одну-другу каністру дизпалива, чи бензину). Суцільна користь від такого «винаходу». Напевно, керівництву нашого ЖЕКу потрібно запатентувати у Київській міській адміністрації такий метод переробки сміття і розповсюдити його по всій території міста і впровадити в центральних районах, щоб і високі посадовці вдихнули цей благодійний сморід. Можливо, тоді можновладці займуться цією проблемою, коли на власній шкурі відчують те, що нам, жителям Борщагівки , приходиться відчувати регулярно. Просто смішно, коли чуєш, що деякі можновладці з гуманітарних питань та культури обурені тим, що Стамбул, а не Київ, став європейською культурною столицею. Люди, про що Ви говоритє? Мабуть, Ви ніколи не були в простих кварталах на околиці міста (та і в центрі теж), або просто лицемірите. Я, особисто, вважаю, що чистота наших вулиць і дворів є одним з елементів культури.

Верховна Рада на своєму засіданні (09.01.2007 року) розглядала питання оздоровлення дітей в літній період, а під вікнами наших будинків по вулиці Жмеринській 4, та 6 безпосередньо під час трансляції горіла купа сміття, розповсюджуючи їдкий отруйний газ. Поруч дитячий садок (метрів за 15), а трохи далі відома в Києві спеціалізована школа № 76.

Цікавий у нас в країні підхід до оздоровлення дітей – спочатку добре отруїти, накопичити побільше в молодих організмах шкідливих речових (в тому числі і добре всім відомих діоксинів, зверніть увагу, що мова йде не про одну людину), а потім з трибуни «піклуватися»про підростаюче покоління. Оздоровлюються одиниці, а отруюються – тисячі.

Працівники ЖЕКу дійшли до того, що підпалюють вогнища за чотири метри від дерев, які росли не один десяток років, і метрів за вісім від будинку (хочуть, мабуть, перевірити на міцність квартири нижніх поверхів). Жителі будинку гасять це вогнище, а двірники підпалюють знову.

Такі собі садистські розваги працівників ЖЕКу.

Молоді мами привчають своїх маленьких дітей боротися з вогнем: діти носять лопатками пісок і гасять вогнище, а мами дають інструктаж куди краще кидати пісок для досягнення максимального ефекту. Виглядає як справжня рольова гра. Та ця гра виглядає досить сумною: мабуть ці молоді мами зневірились в «краще майбутнє» і хочуть навчити своїх дітей бути пристосованими до боротьби за своє виживання в майбутньому.

Шановні батьки дітей школи № 76 та дитячого садка (біля Жмеринської,4.фото №2), невже Вам насправді байдужа доля Ваших дітей? Я вважаю, що це не так. Ви привели дітей до дитсадка та й розійшлися по роботах. Батьки розійшлися, і можна безкарно труїти їхніх дітей: вони маленькі і безпомічні, а для ЖЕКа турбуватись про дітей – не прибуткова це справа. А уроки фізичного виховання для школярів, в задушливому димі?

Наша байдужість до того, що відбувається навколо, спонукає горе-керівників до злочинних вчинків, до знущань над дітьми і дорослими. Закликаю Вас зробити посильний внесок в боротьбу з такими негативними проявами, що заважають нам нормально жити і працювати в дійсно красивому, але занедбаному місті. На думку приходить всім відомий вислів:”Наше майбутнє – в наших руках”, а бути точнішим – в наших вчинках.

Від імені жителів експериментальної території (краще – зони) ЖЕКу 805

Анатолій Провотар, читач «УК»

You may also like...