Міністра внутрішніх справ благають розплутати «Веретено»!

Міністру МВС України Цушко В.П.

Шановний Василю Петровичу!

Колективи ВАТ “Український науково-дослідний інститут текстильної промисловості” (ВАТ “УкрНДІТП”), який існує більше 45 років, звертається до ВАС з проханням провести розслідування стосовно діяльності таких організацій як Корпорація «Текстиль Україна», ВАТ ”Веретено” та ТОВ «Торговий Дім «Веретено-Текстиль». В силу історичних обставин ВАТ “УкрНДІТП “ та ВАТ ”Веретено” ( в минулому – дослідна фабрика інституту) знаходяться за однією адресою: Київ, вул.Козацька, 122 і мають спільну територію та контрольно-прохідний пункт. На площах ВАТ “Веретено” і розміщені вищевказані організації та ряд інших, діяльність яких визиває сумнів.

З 19 лютого поточного року до даного часу ВАТ “Веретено” за вказівкою в.о.голови правління Костенко В.В. заблокувало приміщення інституту. Охорона усилена невідомими особами, які перешкоджають співробітникам проходити на робочі місця, що дестабілізувало роботу інституту. В приміщеннях, які належать інституту, знаходиться вся наукова, юридична, бухгалтерська документація.

Станом на 20 березня керівництво інститутом та співробітники не знають, в якому стані знаходиться документація. Інтелектуальна власність інституту є здобутком не тільки колективу, але й держави, і в даний час знаходиться під загрозою використання злочинними особами.

Інститут є єдиною науковою установою в текстильній галузі промисловості, яка виконує роботи за державними замовленнями: Мінпромполітики, Міннауки та освіти, Держспоживчстандарту. Під загрозою – виконання державних замовлень та економічний стан організації. Кожного дня працівники інституту приходять на роботу, але їх конституційні права на працю попираються групою людей та підставними особами – такими, як голова правління Костенко В.В. При цьому звертаємо Вашу увагу, що ВАТ «Веретено» як підприємство 01.01.07 припинило свою діяльність, всі працівники звільнені, акціонерам не видані сертифікати на право власності (акції). Робітники підприємства зверталися разом з співробітниками інституту до Секретаря РНБО України п. Кінаха А.К., але жодних ефективних заходів не було прийнято стосовно призупинення злочинних дій проти знищення підприємства. Робітники в своєму зверненні вказують, що на території підприємства проводяться незаконна економічна діяльність, і ніхто на це не звертає уваги! Всі працівники та акціонери ВАТ “Веретено”позбавлені права на працю, на власність, знищені робочі місця. А нерезеденти України, за свідченнями робітників підприємства – громадяни Білорусії (Кондрашов Володимир Гарійович, Шутов Олександр Антонович, засновники фірми “МORTEX bcz” SPOL, SRO (Чехія)), які знаходяться в «тіні», руками таких осіб, як Костенко Віра Валентинівна, Ревунов Олександр Валерійович, Коростишев Володимир, Куліш Вячислав Семенович,Федченко Олексій Анатолійович, Подік Наталія Леонідівна та інші, знищують незаконними діями колективи підприємств та наукові установи легкої промисловості. Всі вищенаведені особи знаходяться за адресою Київ, вул. Козацька ,122.

При цьому слід відмітити, що для прикриття своїх корисних цілей за участю колишніх чиновників Міністерства легкої промисловості та Мінпромполітики була створена коропорація “Текстиль України”. На своєму сайті в Інтернеті корпорація рекламує себе як організація, яка поєднує виробництво та науку, і що до її складу входять 27 підприємств галузі, але всі вони вже банкроти або ліквідовані. Як приклад : ЗАТ УкрНДІПВ (наукова установа), ВАТ “Веретено”, ВАТ Криворіжська вовнопрядильна фабрика (ЗАТ «Веретено-вовнопрядильна фабрика»), ВАТ Дубровицька бавовнопрядильна фабрика ( ВАТ “Дубротекс”- одна з останніх побудов 90-х років); робітники звільнені за скороченням, обладнання переведено в брухт. При цьому слід зауважити, всі підприємства були куплені за мізерні кошти. До складу корпорації, крім знищених підприємств галузі, також входять ТОВ, які займаються незаконною діяльністю і які створюються, як “гриби”.

В журналі «Компа&ньоН» у статті “Крепкий орешек” та газеті “Деловая столица” № 5 (299) викладена схема захвату корпорацією “Текстиль Україна” підприємств м. Київа, і як там акціонери відбивалися від “ інвесторів”.

А так як у засновників корпорації (нерезедентів України) є підтримка у гілках влади, якими вони бравують (а саме – колишні робітники СБУ, діючі депутати, судді), тому вони спокійно себе почувають, і рейдерським методом викинули колектив інституту на вулицю (і це в столиці України!). На захоплених корпорацією підприємствах не впроваджено жодного інвестиційного проекту, не створено жодного робочого місця, а тільки знищені; не виплачуються дивіденти, попираються права цілих колективів. А підкупами чиновників, суддів, а потім їх шантажом злочинне угруповування вищевказаних осіб наживає капітал та вивозить його за кордон.

Причина боротьби з інститутом. Корпорація «Текстиль Україна» претендує на територію у м.Києві у 2,2 га. При цьому корпорації дуже заважає інститут ВАТ “УкрНДІТП”. Ще декілька сфабрикованеих судових рішень – і ще один інститут галузі корпорація пустить “під откіс”. Слід зауважити – останній галузевий інститут в легкій промисловості!

Вже з’явилися замовні статті в пресі про інститут, як корпорація втрачає контроль над діяльністю інституту, а саме хвилюється за втрату державного пакету, та ще за те, що ніяк не може добратися до контрольного пакету, і при цьому свавільним чином захопила власність інституту. Але інститут не входить до складу приступної корпорації “Текстиль Україна”.

Мета корпорації – придбати ще один об’єкт за безцінь, та ще й у Києві. А для цього використовується наступний факт: 22 липня 2002 р. між регіональним фондом державного майна та ТОВ „ТД „Веретено-Текстиль” укладено договір купівлі-продажу № 110 з продажу 17,59% акцій, які належали державі (емітент ВАТ “УкрНДІТП”). Договором також передбачено, що покупець зобов’язується протягом 2-х років з дати підписання договору купівлі-продажу акцій внести 865 тис. грн. у вигляді інвестицій на розвиток науково-дослідного інституту. Передбачено також нарахування штрафних санкцій за несвоєчасне внесення інвестицій. Протягом 2 років інвестицій на рахунок інституту не були внесені.

Станом на 28.09.04 РФДМУ по м.Києву (начальник п.Збуржинський В.Ф.) подана позовна заява до Господарського суду м.Києва про розірвання договору №110, так як не виконані умови договору. Більше 2,5 років питання вирішується в суді, а рішення так і немає. І в реєстрі товариства знаходиться акціонер, який вже давно не є власником 17,59% акцій. Звертаємо Вашу увагу, що за невиконання умов договору ТОВ „ТД „Веретено-Текстиль” станом на 01.01.07 зобов’язано сплатити державі штрафні санкції біля 1,0 млн.грн.

Підприємства галузі також стурбовані з приводу знищення інституту. Було і звернення 16 директорів підприємств галузі до Мінпромполітики та РНБУ з проханням звернути увагу на проблему, створену корпорацією “Текстиль Україна” в галузі та навколо інституту, який на сьогодні є єдиною галузевою науковою установою. Але, нажаль, відповідь “повисла в повітрі”.

Колектив інституту просить Вашу установу прийняти безвідкладні заходи по відновленню роботи інституту, захистити від свавілля та беззаконія колектив інституту та державу. А саме: провести розслідування стосовно незаконних дії та економічних зловживань таких організацій, як Корпорації “Текстиль Україна”, ВАТ ”Веретено” та ТОВ ”Торговий Дім” Веретено-Текстиль” та причетних до них, які вони постійно реєструють. Та посприяти колективам ВАТ “Веретено”, ВАТ ”УкрНДІТП” та іншим знищеним колективам галузі вернути втрачене майно підприємств і відновити їх роботу.

З повагою,

Голова Наглядової Ради Доценко Г.І.

Голова правління к.т.н. Синельникова В.І.

Голова ревізійної комісії Добровольська Г.І.

Співробітники:

Потапенко І.В.

Єгорова С.П.

Трусова Г.В.

Котелянець Л.В.

Давиденко А.С.

Екель Н.В.

Любомирська А.М.

Лаврушко О.Й.

Вишневська Л.І.

You may also like...