Бережіть свій багаж у «Борисполі»! Його крадуть!

Бережіть свій багаж у «Борисполі»! Його крадуть! І знову про проблему крадіжок речей з багажа в аеропорту «Бориспіль».

Думаю, що нікому, хто колись здавав свої речі перед польотом у багаж, не хотілось би побачити іх пошкодженими. Не говорячи вже про те, щоб з них пропали необхідні, а то й дорогі для нього предмети. На жаль, від цього не застережений ніхто, хто літає з аеропорту «Бориспіль». Звичайно, таке трапляється у всьому світі, але, схоже, в нашому головному аеропорті це вже стало правилом.

На основі численних фактів, публікацій та розповідей тих, хто знайомий з цією ситуацією не поверхньо, складається враження, що в аеропорту діє організована злочинна система, тому що без прикриття та заступництва керівництва різних ланок були б неможливі і самі крадіжки.

Як же можливо таке? Справа в тому, що вантажні бригади користуються тим, що не скрізь встановлені камери спостереження, наприклад, вже в самих багажних відділеннях літаків, де і робляться «перевірки» речей. Спроби контролювати вантажників представниками авіакомпаній теж нічого змінити не можуть, бо ті не в силах зламати систему. Випадок дещо смішний, але показовий – в одого з робітників при «обшуку» сумок рація випала прямо в сумку пасажира, який по прильоту сповістив про «знахідку» керівництво аеропорту. І що? Працівника тихо-мирно просто звільнили (щоб не «світився далі»). Ніяка зміна керівництва на вищих щаблях не дасть ради, бо цей процес буде продовжуватись, а з новим начальником просто не будуть «ділитись». Керівники ж середньої ланки, які не захочуть «ділитись», просто не вживуться.

Бачу мало не єдиний метод, як позбавитись цієї пошесті – міліції чи іншим органам «підсадити» в це кубло свою людину, щоб мати можливість доказово щось свідчити. Тоді, якщо крадіжки і не викоріняться, то хоча б почнуть боятись красти.

Наостанок порада для тих, кому все ж потрібно летіти через «Бориспіль» і хто не хоче бути обікраденим: постояти трохи в черзі і запакувати свій багаж стрічкою-скотчем (така послуга коштує зовсім недорого) – поки що крадії утримуються чіпати такий багаж.

Всіх гараздів вам та щасливого польоту.

Павло Полішко, читач «УК», Київ

You may also like...