Криминальная хроника Украины на 12-13.09.2010

Криминальная хроника Украины на 12-13.09.2010 

12.09.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 270 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 086 (39,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 24 пограбування.

За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено чотири пістолети, одну одиницю саморобної вогнепальної зброї, гранату та 59 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 5 осіб, в яких вилучено 50,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 25 206 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 118 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 17 осіб загинуло та 132 – травмовано.

У Ріпкинському районі Чернігівської області 21 серпня у своєму будинку було знайдено мертвим із травмою голови місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 20 серпня в зазначеному будинку завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У місті Димитров Донецької області 10 вересня в будинку місцевої жительки було знайдено мертвою з травмою голови місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали господарку квартири. Попередньо встановлено, що вона вночі 8 вересня у своєму будинку сокирою вбила потерпілу під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Кобеляках Полтавської області 28 серпня на міському пляжі було знайдено мертвим жителя міста Полтави. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 19-річну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона ввечері 27 серпня в зазначеному місці задушила потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У Білозерському районі Херсонської області 11 вересня місцевий житель, перебуваючи на полюванні, мимовільним пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив іншого місцевого жителя. Підозрюваного затримано. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.119 КК України (вбивство через необережність).

У місті Хмільник Вінницької області 4 вересня в лісосмузі було знайдено мертвим місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони вночі 2 вересня в зазначеному місті, з метою пограбування, завдали смертельних тілесних ушкоджень потерпілому й викрали два мобільні телефони.

У місті Сімферополі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 10 вересня в зазначеному місті в житловому вагончику на території відкритого акціонерного товариства завдав смертельних тілесних ушкоджень місцевому жителю, під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Єланецькому районі Миколаївської області працівники міліції затримали місцевого жителя, у будинку якого вилучено гранату Ф-1.

У Житомирській області на Південно-Західній залізниці працівники міліції затримали двох жителів Вінницької області, у яких вилучено відповідно 2,6 кілограма та 3,7 кілограма канабісу.

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державної акціонерної компанії, котрі незаконно реалізували понад 500 тонн зерна пшениці, яке отримали від Аграрного фонду України на відповідальне зберігання, а виручені грошові кошти привласнили. Таким чином, державі завдано збитки на суму 468,7 тисячі гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника Головтрансінспекції, котрий вимагав та отримав тисячу гривень хабара від приватного підприємця за непритягнення його до адміністративної відповідальності за порушення правил здійснення автопасажирських перевезень. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Харкові працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили інспектора Державної інспекції з контролю за використанням і охороною земель, котрий отримав 800 гривень хабара від приватного підприємця за непритягнення його до адміністративної відповідальності за незаконне будівництво гаражу на території вказаного міста. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника житлово-комунального підприємства, котрий отримав дві тисячі гривень хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду одного з приміщень вказаного підприємства. Прокуратурою району зазначеної області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

13.09.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 516 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 759 (38,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійні напади, 23 пограбування та 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 4 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, карабін, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 159 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 2 особи, в яких вилучено 14,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 22 219 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 9 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 124 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких 29 осіб загинули та 149 – травмовані.

У Миргородському районі Полтавської області 10 вересня у своєму будинку було знайдено мертвим із тілесними ушкодженнями 60-річного пенсіонера. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 9 вересня в будинку потерпілого заподіяв господарю смертельні тілесні ушкодження під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Києві 12 вересня працівники міліції затримали іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з хуліганських спонукань, заподіяв тілесні ушкодження жителю Києво-Святошинського району Київської області та пошкодив автомобіль місцевої жительки.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох співробітників банківської установи, котрі впродовж двох останніх років, шляхом надання до зазначеної установи фіктивних прибутково-видаткових касових ордерів про передачу коштів до центрального сховища, привласнили 1,8 мільйона гривень. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Севастополі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника районної державної адміністрації та місцевого жителя, котрі вимагали та отримали 13 тисяч хабара від приватного підприємця за сприяння йому в отриманні дозволу на розміщення чотирьох об’єктів виносної торгівлі. Хабарників затримано. Прокуратурою зазначеного міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох співробітників екологічної інспекції. Вони вимагали та отримали 700 доларів США хабара від директора кафе за не притягнення його до відповідальності за порушення норм земельного законодавства, пов’язаного з використанням земельної ділянки в прибережній зоні. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, котрий у 2009 році створив зазначене фіктивне підприємство й через розрахункові рахунки якого незаконно здійснював фінансові операції. У результаті противоправних дій до державного бюджету не було сплачено понад 1,9 мільйона гривень податків. Слідчим відділом одного з райвідділів внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) КК України.

МВС України
 

You may also like...