Криминальная хроника Украины на 03.10.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 781 заява про злочини. Вжитими заходами 1 838 (31,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійні напади, 20 пограбувань. 

За незаконне зберігання зброї затримано 5 осіб. У правопорушників вилучено дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 128 набій.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 6 осіб, в яких вилучено 10 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 23 141 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 2 підозрювані особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 120 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 21 особа загинула та 139 – травмовано.

У місті Ніжин Чернігівської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 19 квітня цього року в зазначеному місті на території непрацюючої лазні під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподів смертельні тілесні ушкодження місцевому жителю, а труп вкинув до комунікаційного колодязя.

В місті Прилуки Чернігівської області 1 травня на вулиці було знайдено мертвим з вогнепальним пораненням шиї місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 30 квітня на вулиці вказаного міста під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв пострілом із власного зареєстрованого спецзасобу, призначеного для стрільби гумовими кулями, вбив потерпілого.

Чернігівської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 5 травня цього року в зазначеному селі в будинку свого сина під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.

В одному з селищ Київської області 13 вересня на березі річки було знайдено мертвим з рубаними ранами голови місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано киянина. Попередньо встановлено, що він уночі 12 вересня в зазначеному місці під час сварки на ґрунті неприязних відносин сокирою спричинив смертельні поранення потерпілому.

У місті Сімферополь в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 2 травня цього року в зазначеному місті на вулиці разом з невідомим заподіяли тілесні ушкодження місцевій жительки й відібрали у неї диктофон, мобільний телефон, 1 тис. грн. та посвідчення. Вживаються заходи щодо встановлення та затримання співучасника злочину.

У місті Львів в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевих жителів – двох братів. Попередньо встановлено, що вони вночі 26 серпня цього року в місті Луцьк з території домогосподарства місцевого жителя викрали його автомобіль, у якому знаходився зареєстрований мисливський карабін господаря. Зброю вилучено. Вживаються заходи щодо розшуку зазначеного транспортного засобу.

У Солом’янському районі міста Києва 1 жовтня на вулиці затримано двох іноземних громадян у яких вилучено відповідно 1 кг й 1 г гашишу.

У Шевченківському районі міста Києва затримано місцевого жителя, у квартирі якого вилучено 140 г амфетаміну та 70 г героїну.

У місті Херсон в результаті проведення спеціальної операції затримано місцевого жителя, у квартирі якого вилучено 1,01 кг амфетаміну.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця. Він упродовж 2007-2009 років, вигравши тендер з вивозу та утилізації твердих відходів з кінцевих зупинок маршрутних таксі, завищував вартість виконаних робіт, а отримані кошти через ряд фіктивних підприємств легалізовував й у подальшому привласнював. Таким чином державі завдано збитки на суму понад 600 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

У Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили інспектора служби з карантину рослин. Він отримав 200 доларів США хабара від приватного підприємця за реєстрацію його підприємства в реєстрі вказаної служби. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника сектору закупівель товарів, робіт і послуг одного з закладів охорони здоров’я. Він у минулому році сприяв закупівлі за завищеною вартістю лікарського препарату “Генотропін”, чим завдав збитки державі на суму 451,5 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

МВС України
 

You may also like...