Криминальная хроника Украины на 15.10.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 7 471 заява про злочини. Вжитими заходами 2 577 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 19 пограбувань та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 209 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано шість осіб, в яких вилучено 51,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 598 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 41 підозрювану особу.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 114 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 11 осіб загинуло та 124 – травмовано.

У Миргородському районі Полтавської області 3 жовтня на території власного домогосподарства в сараї було знайдено мертвою 81-річну пенсіонерку місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 50-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 3 жовтня, з метою крадіжки, зайшов до будинку потерпілої, але його застала господарка, відтак підозрюваний дерев’яною палицею завдав їй смертельних тілесних ушкоджень.

У місті Тисмениці Івано-Франківської області 9 жовтня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 29-річну безробітну місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 6 жовтня, з метою крадіжки, зайшов до будинку потерпілої, але його застала господарка, відтак підозрюваний вбив її ножем й викрав сім тисяч гривень.

У місті Херсоні 13 жовтня в під’їзді житлового будинку знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 33-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 13 жовтня вбив ножем потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У місті Андрушівці Житомирської області 62-річний пенсіонер місцевий житель на вулиці сокирою завдав тілесних ушкоджень своїй тещі та дружині – безробітним місцевим жителькам, віком 52 та 32 роки під час сварки на ґрунті ревнощів, після чого покінчив життя самогубством, вистріливши з обрізу мисливської рушниці в голову.

У місті Луганську 20 липня до міліції звернулася 53-річна суддя апеляційного суду місцева жителька. Вона заявила, що впродовж дня невідомий через незачинену квартирку проник до її будинку й викрав ювелірні вироби. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 20 липня цього року з будинку потерпілої викрав ювелірні вироби.

У місті Києві 13 жовтня на місці скоєння злочину працівники міліції затримали двох іноземних громадян, віком 31 та 30 років. Попередньо встановлено, що вони зламали замки вхідних дверей, проникли до приміщення приватного підприємства, де знаходиться пункт обміну валют товариства з обмеженою відповідальністю, й викрали металевий сейф з грошима та виробами із золота. Викрадене вилучено.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 31-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 10 грамів героїну.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 25-річного безробітного жителя міста Шполи Черкаської області, у якого вилучено 25 грамів амфетаміну.

У місті Каховці Херсонської області працівники міліції затримали 38-річну безробітну місцеву жительку, у будинку якої вилучено 35 кілограмів марихуани.

У місті Харкові 13 жовтня на вулиці працівники міліції затримали двох іноземних громадян, віком 39 та 37 років, у яких вилучено відповідно 10 грамів та 50 грамів марихуани.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий у 2007 році, у якості інвестицій, отримав від кількох товариств з обмеженою відповідальністю дев’ять мільйонів гривень для проведення робіт із реконструкції житлових та нежитлових будинків у одному з районів столиці, а зазначені кошти привласнив. Слідчим управлінням порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили завідуючого поліклініки залізничної лікарні державного підприємства, котрий вимагав та отримав від працівників зазначеного підприємства хабарі за сприяння в проходженні ними планового медичного огляду. Задокументовано 20 фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму 18 тисяч гривень. Підозрюваного затримано. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника управління комунального господарства міськради, котра в минулому році підробила акти виконаних робіт, у яких завищила вартість ремонту каналізаційної системи міста, у результаті чого кільком приватним підприємствам було незаконно перераховано 740 тисяч гривень бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...