Виконроб «надув» своє підприємство на 330 тисяч гривень

Виконроб однієї з дільниць Управління будівельно-монтажних робіт і цивільних споруд у супереч вимогам наказу Міністерства транспорту та зв’язку України щодо порядку розгляду матеріалів про відмову підприємств, установ та організацій залізничного транспорту від права користування земельними ділянками погодив вилучення земельної ділянки площею 0,9 гектара з користування підприємства. 

Під час розгляду документів працівники Державної служби боротьби із економічними злочинами зауважили, що на перший погляд усе відповідає вимогам Закону. Однак усе ж виникли сумніви, щодо повноважень виконроба розпоряджатися земельними ділянками.

Подальша перевірка показала, що працівник вчинив службове підроблення, коли вніс відповідні записи у документацію.

Унаслідок злочинних дій державному підприємству завдано збитків на суму понад 330 тисяч гривен. Наразі кримінальна справа знаходиться у суді.

У той же час необхідно відмітити, що поки що не має механізму повернення земельних ділянок у власність держави без судового рішення. Однак у збитки нанесені державному підприємству не включено втрачений прибуток від користування землею під час судового розгляду. А це теж теж немаленька сума.

Єсімов С., ГЗГ УМВС України на Львівській залізниці

МВС України
 

You may also like...