Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Крадій із 17-річним тюремним стажем став ще й убивцею

У Старокостянтинові 39-річний місцевий житель вирішив пограбувати пенсіонерку, але переоцінив свої можливості і задушив її, повідомляє Юлія Гринь (ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області).

Пенсіонерка була знаною на селі, односельці поважали її, оскільки жінка співала у церковному хорі. Проживала вона у господі сама, але одинокою не була – синова хата знаходилася у сусідньому обійсті. Чоловік займався підприємницькою діяльністю, тож саме його заможність і стала причиною того, що до матері навідався грабіжник. Зловмисник вирішив: раз син грошей не рахує, тож і мати не бідна.

Серед ночі злодій заліз через розбите вікно у хату і почав вимагати у пенсіонерки горілку та заощадження. ЇЇ завіряння про відсутність і одного, й іншого не справили на нього жодного враження, а коли та з голосним плачем та криком побігла у веранду, щоб спробувати утекти, кинув її сильним ударом, сів верхи та схопив за шию. Зрозумівши, що «хватка» стала смертельною для 71-річної жінки, підозрюваний особливо перейматися не став — безпечно нишпорив хатою у пошуках чогось цінного. Але цінного у подолянки, яка присвятила своє життя служінню Богові, й справді нічого не знайшлося, окрім мобільного телефону та радіоприймача, ще радянського виробництва.

Потерпілу вранці знайшла сусідка, вона й викликала працівників міліції. Члени слідчо-оперативної групи одразу визначили, що жінка померла не своєю смертю, тож одразу взялися до пошуків можливого вбивці.

Підозрюваного вирахували швидко — у селі проживав чоловік із 17-річним в’язничним стажем, до нього першого і завітали працівники міліції. Мобільний телефон він уже встиг на той час заховати під кам’яною брилою, а радіоприймач, який, до речі, виявився непрацюючим, стояв поруч із ліжком.

Попередні чотири рази зловмисник потрапляв на лаву підсудних за крадіжки, цього разу «взяв» на себе ще один смертний гріх.

МВС України

 

Exit mobile version