Крадій із 17-річним тюремним стажем став ще й убивцею

У Старокостянтинові 39-річний місцевий житель вирішив пограбувати пенсіонерку, але переоцінив свої можливості і задушив її, повідомляє Юлія Гринь (ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області).

Пенсіонерка була знаною на селі, односельці поважали її, оскільки жінка співала у церковному хорі. Проживала вона у господі сама, але одинокою не була – синова хата знаходилася у сусідньому обійсті. Чоловік займався підприємницькою діяльністю, тож саме його заможність і стала причиною того, що до матері навідався грабіжник. Зловмисник вирішив: раз син грошей не рахує, тож і мати не бідна.

Серед ночі злодій заліз через розбите вікно у хату і почав вимагати у пенсіонерки горілку та заощадження. ЇЇ завіряння про відсутність і одного, й іншого не справили на нього жодного враження, а коли та з голосним плачем та криком побігла у веранду, щоб спробувати утекти, кинув її сильним ударом, сів верхи та схопив за шию. Зрозумівши, що «хватка» стала смертельною для 71-річної жінки, підозрюваний особливо перейматися не став — безпечно нишпорив хатою у пошуках чогось цінного. Але цінного у подолянки, яка присвятила своє життя служінню Богові, й справді нічого не знайшлося, окрім мобільного телефону та радіоприймача, ще радянського виробництва.

Потерпілу вранці знайшла сусідка, вона й викликала працівників міліції. Члени слідчо-оперативної групи одразу визначили, що жінка померла не своєю смертю, тож одразу взялися до пошуків можливого вбивці.

Підозрюваного вирахували швидко — у селі проживав чоловік із 17-річним в’язничним стажем, до нього першого і завітали працівники міліції. Мобільний телефон він уже встиг на той час заховати під кам’яною брилою, а радіоприймач, який, до речі, виявився непрацюючим, стояв поруч із ліжком.

Попередні чотири рази зловмисник потрапляв на лаву підсудних за крадіжки, цього разу «взяв» на себе ще один смертний гріх.

МВС України

 

You may also like...