Аби повернути матері вкрадені гроші, брати організували розбійний напад

29 жовтня до Приморського райвідділу міліції за допомогою звернувся 85-річний мешканець одного із селищ, який став жертвою розбійного нападу. Мало того, що у дідуся відібрали усі грошові збереження, які він накопичував протягом тривалого часу, а й за його словами ледве залишився живим, повідомляє Ірина Нестеренко, ВЗГ ГУМВС України в Запорізькій області. 

Наляканий пенсіонер розповів правоохоронцям, що пізно вночі «незвані гості», виставивши віконну раму, проникли до його будинку. Коли ж господар увійшов до кімнати, де саме в цей час були негідники, вони одразу накинулися на безпомічного дідуся та почали його душити, вимагаючи у нещасного гроші. Злякавшись за своє життя, старенький чоловік віддав покидькам 10 тисяч гривень, після чого ті швидко накивали п’ятами.

Слідчо-оперативна група Приморського РВ ГУМВС України в Запорізькій області у повному складі не гаючи часу прибула на місце події, де правоохоронці одразу ж розпочали копітку роботу із встановлення осіб нападників та їх ймовірного місцезнаходження.

Не зважаючи на те, що розбійники після нападу переховувалися в курортному Бердянську, міліціонери таки вирахували зловмисників та адресу орендованого житла, де ті так би мовити «залягли на дно». Завдяки злагодженим та професійним діям міліціонерів тринькати гроші пенсіонера їм довелося недовго.

Вже у райвідділі, куди доставили підозрюваних – двох рідних братів віком 22-х та 25-ти років, вони розповіли чому наважилися на такий зухвалий злочин.

Незадовго до цього зловмисники зняли з кредитної картки своєї матері без дозволу гроші, які успішно прогуляли. Аби пізніше відшкодувати витрачене, вони вирішили «розжитися», обравши для цього найлегший шлях. Об’єктом свого нападу вони обрали старенького односельчанина .

На момент затримання у молодиків вже майже не залишилося грошей: чималу суму вони примудрилися за десять днів витратити на розваги в Бердянську. Однак, з викрадених грошей сини все ж таки встигли ліквідувати борг матері – одну тисячу гривень юнаки повернули їй на кредитку.

Відтак, порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (Розбій). Тож зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років із конфіскацією майна.

До речі, затримані вже мали сумний досвід спілкування із правоохоронцями – обидва були засуджені у 2006 році за ст. 296 КК України (Хуліганство), а один із них ще й у 2008-му – за ст. 309 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Слідство за цим фактом триває.

УМВС України

 

You may also like...