Син убив батька, запідозривши, що той підсипає йому в їжу препарат від алкоголізму

40-річний житель м. Макіївки, раніше не судимий, ніде не працюючий (жив на пенсію батька), який зловживав спиртними напоями, скоїв тяжкий злочин. 

Як повідомила слідчий Центрально-Міського РВ Макіївського МУ міліції Тетяна Мірошниченко, ця подія сталася на початку листопада 2010 року. Прокинувшись, недолугий син відчув нездужання, він спробував встати з ліжка, але зрозумів, що ноги його зовсім не слухаються. Страх паралізував все тіло. Ось вже тиждень по якійсь для нього невідомій причині він не п’є, а тут ще і ноги почали відмовляти. Оцінивши ситуацію, чоловік запідозрив, що у всьому цьому замішаний його батько. Адже старому так хотілося, щоб син перестав пити і почав нове нормальне життя. Напевно дідуган періодично підсипає йому в їжу препарат від алкоголізму, а погіршення здоров’я – це побічний ефект.

Зібравшись з останніми силами, чолов’яга пішов у кімнату, де відпочивав батько, і влаштував допит з пристрастю, але той запевнив сина, що нічого в їжу йому не додає. Незадоволений відповіддю нащадок вирішив застосувати жорсткіші методи допиту. Узявши тростину батька, яка лежала біля дивана, почав завдавати літній людині ударів. Тростина не витримала, стала тріскатися і розпадатися на частини. Від отриманих травм у старого пішла кров з рота, носа і вух. Безпорадний батько просив сина припинити своє звірство і допомогти йому. Але розлючений екзекутор хотів знати дійсну відповідь на своє питання і продовжив тортури.

Потім він узяв два кухонні ножі і на чергову негативну відповідь і благання про милосердя двічі ударив батька в груди.

У наступні два дні лиходій непробудно пив, і весь цей час труп батька лежав в залі на підлозі. Коли чоловік прокинувся від п’яного дурману, зрозумів, що зробив непоправне.

Стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ст.115 КК України, йому загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 15 років. Знаходячись під арештом, свою провину він повністю визнає і готовий понести покарання.

Тетяна Бобровник, Прес-служба Макіївського МУ ГУМВС України в Донецькій області
 

You may also like...