Криминальная хроника Украины на 01.12.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 225 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 553 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 33 пограбування та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано вісім осіб. У правопорушників вилучено пістолет, два обрізи мисливських рушниць, одну одиницю саморобної вогнепальної зброї та 122 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано три особи, в яких вилучено 17,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 30 555 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 88 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 19 осіб загинуло та 93 – травмовано.

У Старобешівському районі Донецької області 29 листопада на території колишньої ферми було знайдено мертвою з травмою голови 56-річну безробітну місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 17-річного учня загальноосвітньої школи, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 27 листопада в зазначеному місці ножем убив потерпілу під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

В Олександрівському районі Донецької області 29 листопада у своєму будинку було знайдено мертвим із травмою голови 54-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 56-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 29 листопада в будинку потерпілого лопатою вбив господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Ленінському районі Автономної Республіки Крим 29 листопада у своєму будинку було знайдено мертвим 53-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 46-річну безробітну раніше судиму місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона вночі 28 листопада в будинку потерпілого ножем убила господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Скадовську Херсонської області 26 жовтня на сміттєзвалищі було знайдено мертвим новонародженого хлопчика. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 31-річну безробітну жительку Лебединського району Сумської області. Попередньо встановлено, що вона вдень 25 жовтня цього року в будинку за місцем тимчасового проживання задушила свого новонародженого сина, а його тіло винесла на вулицю й кинула на сміттєзвалищі.

У місті Тернополі 26 листопада до міліції звернувся 53-річний директор приватного підприємства місцевий житель. Він заявив, що впродовж дня невідомі на міському кладовищі пошкодили пам’ятники на 13 могилах. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали 24-річну безробітну жительку міста Ужгорода. Попередньо встановлено, що вона вночі 25 листопада викрала металеві фрагменти пам’ятників на згаданих могилах.

У місті Луганську на вулиці працівники міліції затримали 32-річного безробітного жителя міста Слов’яносербського району Луганської області, у якого вилучено 200 грамів вибухівки.

У Козельщинському районі Полтавської області працівники міліції затримали 48-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 10 кілограмів канабісу.

У місті Луганську на вулиці працівники міліції затримали трьох безробітних місцевих жителів, віком від 25 до 40 років, у яких вилучено відповідно 207, 37 та 27 пігулок трамадолу.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий склав фіктивні акти виконаних робіт із ремонту морського буксиру та плавучого крану одного з державних підприємств (фактично роботи не проводилися). У результаті протиправних дій правопорушник отримав та привласнив 1,2 мільйона гривень бюджетних коштів. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення) КК України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника одного з відділів райдержадміністрації, котрий вимагав та отримав 2,2 тисяч доларів США хабара від місцевого жителя за погодження документації на його земельну ділянку площею 12 гектарів. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Чернігівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили трьох жителів міста Чернігова, котрі організували підпільний цех із виготовлення фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції й реалізовували її на території зазначеної області. У правопорушників вилучено понад одну тонну спирту, 8,6 тисячі пляшок готової продукції та обладнання. Слідчим відділом міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...