Криминальная хроника Украины на 16.12.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 958 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 351 із них розкрита «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, один факт завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійних напади, 28 пограбувань та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено чотири пістолети, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 640 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб, в яких вилучено 1,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 143 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 69 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких дев’ять осіб загинуло та 72 – травмовано.

У місті Запоріжжі на вулиці працівники міліції затримали 37-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучили пістолет іноземного виробництва та сім патронів до нього.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі впродовж останніх семи років не вживали заходів щодо утилізації двох човнів, які затонули в акваторії Керченської бухти, що призвело до забруднення внутрішніх морських вод. У результаті цього державі завдано збитків на суму 300 тис. гривень. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.243 та ч.2 ст.367 (забруднення моря й службова недбалість) КК України.

На Херсонщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з пансіонатів обласного об’єднання міжгосподарських здравниць, котрі підробили протоколи загальних зборів трудових колективів об’єднання, що дало їм можливість прийняти новий статут й у вересні цього року заволодіти цілісним майновим комплексом указаного пансіонату. Згадані дії завдали зазначеному об’єднанню збитків на суму майже 635 тисяч гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...