Вітчим, щоб вгамувати сина, застосував кулаки та ножа

Працівники Долинського райвідділу УМВС України в Кіровоградській області затримали 48-річного непрацюючого місцевого жителя за підозрою у нанесенні тілесних ушкоджень у вигляді колотої рани своєму пасинку, 2000 року народження. 

У родині, в якій проживає потерпілий, сварки виникали не вперше. Батьки обоє офіційно не працювали. Мати підробляла по найму у людей, а вітчим і тим не заробляв, останнім часом частенько зловживав спиртними напоями. Сім’я навіть була поставлена на облік у службі у справах неповнолітніх райдержадміністрації. Співробітники кримінальної міліції у справах дітей райвідділу разом із працівниками служби постійно відвідували цю родину.

Втім, в один із вечорів вітчим розлютився вже не на жарт. Мати пішла на заробітки, а чоловік залишився з дітьми, потерпілим хлопчиком та його 4-річною сестрою. Як завжди, сильно захмелілий, він, замість того, щоб доглядати за дітьми, спокійно спав. Однак, його сон порушила донька, яка з необережності впала з ліжка і заплакала. Розлючений батько спочатку жбурнув по дітях стільцем, щоб їх заспокоїти. А далі взявся за «виховання» пасинка. Чоловік схопив хлопця і вдарив головою об стіну у кімнаті, потяг до кухні, де йому під руки потрапив кухонний ніж, ним батько наніс колоту рану сину в область лопатки і продовжив бити по голові кулаками. Втомившись від такої «педагогіки», вітчим нарешті залишив хлопчину і пішов спати.

Потерпілий одразу ж побіг до матері на роботу, яка відвела сина до лікарні. Про пацієнта із ножовим пораненням черговий лікар повідомив до Долинського райвідділу міліції. Правоохоронці виїхали на місце події, де й затримали зловмисника, який, ще перебуваючи у стані сильного алкогольного оп’яніння, чинив опір. Під час проведення огляду будинку співробітники міліції вилучили кухонний ніж із плямами крові.

Чоловіка затримано за ст. 115 КПК, а матеріали наразі передано до районної прокуратури для прийняття рішення щодо порушення кримінальної справи.

ВЗГ УМВС України в Кіровоградській області

МВС України

 

You may also like...