Криминальная хроника Украины на 26-27.12.2010

Криминальная хроника Украины на 26-27.12.2010

26.12.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 515 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 052 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 19 пограбувань та один факт незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, кілограм вибухівки та 138 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дві особи, в яких вилучено 6,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 23 221 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано три підозрювані особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 99 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 16 осіб загинуло та 100 – травмовано.

У Чорнобаївському районі Черкаської області 15 грудня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї 77-річну пенсіонерку місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 14 грудня, з метою крадіжки, зайшов до будинку потерпілої й убив її ножем.

В Оржицькому районі Полтавської області 22 грудня у своєму будинку було знайдено мертвим із ножовими пораненнями грудей 44-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 21 грудня в будинку потерпілого убив ножем господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили жителя одного з районів, котрий удень 17 грудня з дільниці промислових підйомів державного підприємства викрав 190 метрів трубопроводу (вартість понад 142 тисячі гривень). Слідчим відділом райвідділу міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.185  (крадіжка) КК України.

 

27.12.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 265 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 592 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 16 пограбувань та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано семеро осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 15 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано одну особу, в якої вилучено 4,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 20 475 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано дві підозрювані особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 75 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 18 осіб загинули та 79 – травмовані.

У Деснянському районі міста Києва 26 грудня у своїй квартирі було знайдено мертвим із ножовим пораненням шиї 61-річного пенсіонера. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 43-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 25 грудня в квартирі потерпілого вбив господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

В Одесі 23 грудня на вулиці працівники міліції затримали 65-річного іноземного громадянина, в якого вилучили пістолет іноземного виробництва, перероблений для стрільби набоями калібру 9 мм.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий не ознайомившись зі змістом, підписав завідомо неправдиві довідки про місце роботи в зазначеному товаристві та розмір заробітної плати чотирьом стороннім особам. На підставі зазначених довідок вказані особи незаконно отримали в акціонерному банку понад 4,4 мільйона кредиту, який не повернули. Таким чином банківській установі завдано збитки на зазначену суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

У місті Севастополі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили доцента приватного вищого навчального закладу, котрий вимагав та отримав тисячу гривень хабара від студента зазначеного закладу за успішне складання ним іспиту. Хабарника затримано. Прокуратурою зазначеного міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...