Криминальная хроника Украины на 03.01.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4549 заяв про злочини. Вжитими заходами 1336 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, вісім пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано чотири особи. У правопорушників вилучено пістолет, саморобний пістолет та понад 90 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано одну особу, в якої вилучено 6,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 13 766 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано трьох підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 45 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких сім осіб загинуло та 54 – травмовано.

У Слов’янському районі Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів затримано двох жителів міста Горлівки  віком від 19 до 20 років, обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони вночі 1 січня  в будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли смертельні тілесні ушкодження господарю, після чого тіло вкинули до колодязя.

У Чернігові в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 39-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уночі 22 грудня у Ніжинському районі Чернігівської області з приміщення сільради викрав системний блок комп’ютера. Викрадене вилучено.

У Синельниківському районі Дніпропетровської області в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 29-річного місцевого жителя, який  викрав на кладовищі  металеві фрагменти з чотирьох могил.

У  Чернігові затримано 25-річного молодика, за місцем проживання якого вилучено 5,7 кілограмів  марихуани.

На Рівненщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб управління житлово-комунального господарства вказаної області та товариства з обмеженою відповідальністю. Вони привласнили майже 184 тисячі  гривень бюджетних коштів, які були виділені на проведення ремонтних робіт ліфтового обладнання в одному з житлових будинків міста Рівного. Наразі порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» Кримінального кодексу  України.

У місті Харкові викрито викладача одного з учбово-спортивних центрів, який отримав 1,5 тисячі гривень від місцевого жителя для подальшої передачі їх у якості хабара службовим особам за сприяння в отриманні посвідчення водія.  За матеріалами сектору ДСБЕЗ Ленінського райвідділу Харківського міськуправління внутрішніх справ Харківською міжрайонною транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.369 «Давання хабара» Кримінального кодексу України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...