У Вінницькій області затримали 13-річного хлопця, котрий закатував пенсіонера

Протягом двох годин 13-річний підліток бив ногами лежачого літнього чоловіка , після чого ще певний час глумився над його бездиханним тілом. Ця страшна подія сталась 18 січня в Бершадському районі. Від завданих тілесних ушкоджень 72-річний чоловік помер на місці. Його закатоване тіло наступного дня виявили рідні і зателефонували до міліції. За підозрою у скоєні цього злочину обґрунтовано підозрюється місцевий 13-річний підліток. 

Неповнолітній хлопчина виховується в неблагополучні родині, не відвідує школу і вживає алкоголь. Так охарактеризували його односельці. Підліток неодноразово тікав із дому і по кілька днів не з’являвся . Вечором 18 січня він завітав в оселю до місцевого пенсіонера і попросив налити йому горілки. Літній чоловік не відмовив хлопцю та попередив , що наллє одну чарку і щоб той забрався геть. Розлючений підліток стягнув старенького з ліжка і став лупцювати його ногами. Бив близько двох годин поки останній не втратив свідомість. Цього неповнолітньому здалось замало і він почав глумитись над бездиханним тілом . Спочатку нагрів чайник і окропом полив обличчя чоловіку, потім кухонним ножем тричі вдарив потерпілого по сідницям, на завершення катування облив тіло соляркою і спробував підпалити. Вогонь не запалав. Неповнолітній залишив чоловіка помирати і пішов до дому. 

Наступного дня працівники міліції затримали підозрюваного підлітка і сьогодні він перебуває у приймальнику – розподільнику для неповнолітніх. Незабаром буде проведено психолого-психіатричну експертизу, щоб визначити психічний стан хлопчика. За фактом умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого порушено кримінальну справу за ч.2 ст.121 КК України. До відповідальності також буде притягнуто батьків неповнолітнього .

Руслан Каричинський, ВЗГ УМВС України у Вінницькій області

МВС України
 

You may also like...