Криминальная хроника Украины на 23-24.01.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 076 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 113 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 30 пограбувань та десять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 24 особи. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, два обрізи мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 378 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано чотири особи, в яких вилучено 17,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 25 708 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 11 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 52 дорожньо-транспортних пригоди із потерпілими, у яких 13 осіб загинуло та 55 – травмовано.

У місті Сімферополі 22 січня працівники міліції викрили раніше затриманого за торгівлю людьми 52-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він у липні минулого року, під приводом працевлаштування, вивіз за кордон двох безробітних жительок міста Ялти Автономної Республіки Крим, де продав їх сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілих повернено на батьківщину.

У місті Броварах Київської області 22 січня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох іноземних громадян27 років. Попередньо встановлено, що вони вночі 21 січня на вулиці зазначеного міста незаконно заволоділи автомобілем “Таврія” 38-річного безробітного місцевого жителя. Викрадений транспортний засіб знайдено.

У місті Цюрупинську Херсонської області працівники міліції затримали 31-річного безробітного місцевого жителя, у квартирі якого вилучено чотири кілограми конопель.

У місті Одесі 22 січня працівники міліції затримали 50-річного іноземного громадянина, у якого вилучено 530 грамів героїну.

На Київщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника районного відділу обласної філії державного підприємства та реєстратора зазначеного підприємства. Вони вимагали та отримали 500 гривень хабара від жителя одного з районів за сприяння йому в прискоренні оформлення державного акту на право власності на земельну ділянку. Задокументовано ще два факти отримання правопорушниками хабарів на загальну суму дві тисячі гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службову особу відділу Державної виконавчої служби, котрий вимагав та отримав 2,3 тисячі гривень хабара від жителя обласного центру за видачу йому довідки про відсутність заборгованості по виконавчому провадженню. Підозрюваного затримано. Міською прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 

24.01.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 410 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 492 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 13 пограбувань.

За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилучено дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 136 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано одну особу, в якої вилучено 1,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 21 458 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано дев’ять підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 46 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких шість осіб загинуло та 75 – травмовано.

У місті Артемівську Донецької області 20 січня у своєму будинку було знайдено мертвим 52-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 21-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 19 січня в зазначеному місті в приватному кафе завдав потерпілому тілесних ушкоджень, під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, від яких останній невдовзі помер.

У місті Горлівці Донецької області 21 січня на вулиці було знайдено мертвим із травмою голови 47-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 18-річного робітника приватного підприємства місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він на вулиці згаданого міста завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У Синельниківському районі Дніпропетровської області 15 січня до приміщення приватного магазину зайшли двоє невідомих. Вони під загрозою предмета схожого на пістолет відібрали у 40-річної продавчині вказаного магазину місцевої жительки мобільний телефон та 700 гривень виручки, після чого втекли. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що вдень 15 січня він та 33-річна безробітна жителька обласного центру зайшли до приміщення приватного магазину й під загрозою спецзасобу, призначеного для стрільби гумовими кулями, скоїли злочин. Увечері того ж дня підозрюваний іноземець у квартирі своєї спільниці задушив господарку під час сварки на ґрунті ревнощів.

У місті Одесі 16 січня на вулиці було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 30-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 15 січня на вулиці вказаного міста убив ножем потерпілого під час сварки на ґрунті ревнощів.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб відокремленого підрозділу державної холдингової компанії, котрі в минулому році, без отримання відповідного дозволу, здійснили видобуток води з артезіанської свердловини, чим завдали збитків державі на загальну суму 2,6 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

На Полтавщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника одного з управлінь у Полтавській області, котра вимагала та отримала три тисячі гривень хабара від приватного підприємця за непритягнення останнього до адміністративної відповідальності за виявлені порушення в його підприємницькій діяльності. Підозрювану затримано. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Полтавщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову міської ради, котрий підписав акти виконаних робіт з реконструкції будівель дошкільного навчального закладу, обсяг та вартість яких були завищені. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на суму 100 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Чернівецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області. Вони впродовж останніх двох років складали фіктивні акти виконаних робіт із реконструкції асфальтобетонного покриття автомобільних доріг у зазначеній області (фактично роботи були виконані у 2008-2009 роках). У результаті протиправних дій державі завдано збитків на суму 9,4 мільйона гривень. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.210 (порушення законодавства про бюджетну систему України) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...