Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 29.01.2011 г.

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 7 006 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 405 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів та 57 пограбувань.

За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено п’ять обрізів мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 495 набоїв.

 

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дев’ятеро осіб, в яких вилучено 20,5 кілограма наркотичних засобів.

 

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 315 осіб.

 

За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 підозрюваних осіб.

 

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 47 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких семеро осіб загинули та 65 – травмовані.

 

У Васильківському районі Дніпропетровської області 27 січня у своєму будинку було знайдено мертвим із ножовими пораненнями грудей та травмою голови 48-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 46-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 26 січня в будинку потерпілого вбив господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 

У місті Донецьку 27 січня у своєму будинку було знайдено мертвим із ножовим пораненням шиї 31-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 50-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 22 січня в будинку потерпілого вбив господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 

 

В Ананьївському районі Одеської області 21 січня до будинку 65-річного пенсіонера увірвалися троє невідомих. Нападники завдали тілесних ушкоджень господарю та його 46-річній дружині, після чого викрали 500 гривень й втекли. Наступного дня жінка за місцем проживання померла, господаря госпіталізовано. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали жителя міста Одеси, жителя міста Ананьїва та жителя Балтського району зазначеної області, віком від 26 до 28 років, усі без постійного місця роботи, двоє з них раніше судимі.

 

У місті Дубному Рівненської області працівники міліції затримали трьох місцевих жителів віком від 18 до 36 років, які намагалися збути 1,5 кілограма ртуті (вилучено). Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.321 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних і сильнодіючих речовин) КК України.

 

У місті Луганську в результаті реалізації оперативної інформації працівники міліції затримали 21-річну безробітну місцеву жительку, котра намагалася вивезти до Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох 17-річних безробітних жительок цього ж міста.

 

У місті Луганську 28 січня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 32-річного громадянина однієї з сусідніх держав, котрий уночі 23 січня в зазначеному місті викрав металеві фрагменти з огорожі домогосподарства 56-річної місцевої жительки (вилучено).

 

У місті Іллічівську Одеської області 28 січня працівники міліції затримали 36-річного громадянина однієї з сусідніх держав. Попередньо встановлено, що він минулого дня в квартирі 29-річної безробітної місцевої жительки, де він орендував кімнату, викрав 300 доларів США та 1,5 тисяч гривень.

 

У місті Гірському Луганської області працівники міліції затримали 48-річного безробітного місцевого жителя, у будинку за місцем проживання вилучили 200 грамів вибухівки.

 

У місті Вознесенську Миколаївської області працівники міліції затримали 53-річного безробітного місцевого жителя, у будинку за місцем проживання якого вилучили 7,8 кілограма марихуани.

 

На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, котрий завищив обсяг виконаних робіт із капітального ремонту фасаду корпусу одного з медзакладів, чим завдав збитки державі на суму понад 422 тисячі гривень. Прокуратурою міста Вінниці порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

 

На Донецькій залізниці працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника декана одного із заочних факультетів вищого навчального закладу, котра вимагала та отримала 2,2 тисячі гривень хабара від старости навчальної групи вказаного закладу за успішне складання іспитів та заліків. Хабарницю затримано. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб фінансового управління однієї з міськрад, котрі в 2008 році зменшили видатки на заробітну плату по галузі “Охорона здоров’я” на суму мільйон гривень. У подальшому вказані грошові кошти використали на придбання меблів та поточний ремонт будівель. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.210 (порушення законодавства про бюджетну систему України) КК України.

 

You may also like...