УБОЗом у членів ОЗГ вилучено понад 60 «стволів» та більше 70 гранат

Працівниками столичного Управління по боротьбі з організованою злочинністю разом з оперативниками зі Служби безпеки України під час проведення спільної спецоперації було затримано членів організованої злочинної групи, що займалася незаконними операціями з вогнепальною зброєю та боєприпасами.

Установлено, що зловмисники збували свій «товар» на території столиці та Київської області. До  складу ОЗГ входило двоє мешканців міста Ірпінь, один з яких раніше притягався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю.

Як повідомив керівник Управління боротьби з організованою злочинністю в м. Києві полковник міліції Олександр Плужник, з метою припинення протиправної діяльності групи і її подальшого документування правоохоронці провели ряд оперативних заходів, які завершилися придбанням у членів ОЗГ бойового пістолета та набоїв до нього.

У ході проведення санкціонованих обшуків за місцем мешкання учасників злочинної групи оперативники виявили та вилучили дві мисливські рушниці, три револьвери, два пістолети, пневматичну зброю, набої до різних видів вогнепальної зброї, а також гроші, отримані від продажу зброї та інші речові докази. Наразі тривають заходи щодо встановлення причетності затриманих до вчинення інших злочинів на території України.

Слідчими Оболонського райуправління ГУМВС України в місті Києві порушено кримінальну справу за статтею Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Упродовж минулого року працівниками спецпідрозділів по боротьбі з організованою злочинністю МВС України за злочинами, вчиненими організованими групами та злочинними організаціями і по яких закінчено розслідування, було виявлено та вилучено понад 60 одиниць вогнепальної зброї, а також понад 2,2 тис. набоїв та більше 70 гранат.

Загалом же в Україні у 2010 році органами внутрішніх справ з нелегального обігу вилучено майже 3,3 тисячі одиниць вогнепальної зброї, 374 гранати і міни  та понад 132 тис. патронів.

ДЗГ МВС України

You may also like...