Крапку в історії кохання синельниківського «Отело» поставила міліція

Цю страшну знахідку – тіло загиблої жінки зі слідами насильницької смерті – за іронією долі виявила її сестра. 9 лютого у черговій частині Синельниківського міського відділу міліції пролунав дзвінок. Жіночий голос повідомив про скоєне вбивство. На місце події негайно виїхала посилена слідчо-оперативна група.

Особу постраждалої встановили швидко. Нею виявилася 41-річна контролер-касир одного з банків. Обстановка на місці злочину красномовно свідчила про те, що вбивця не тримав себе в руках і повністю дав волю своїй люті. Лише при зовнішньому огляді тіла жінки експерти виявили забиття лиця та перелам носу, ножові поранення голови, шиї та грудної клітини. Навколо були розкидані особисті речі, жіноча сумочка, гаманець. Крім цього, було встановлено, що до місця виявлення тіла – лісопосадки поблизу дитячого садка – лиходій тягнув бідолашну по землі від дороги. Знайти людину, що вбила свою жертву настільки жорстоко і холоднокровно треба було якомога швидше. Працівники міліції взялися до справи.

Злагоджена робота правоохоронців доволі швидко принесла позитивний результат. Невідомий зловмисник виявився колишнім співмешканцем загиблої. Взагалі, з огляду на історію взаємин цього чоловіка з постраждалою, його можна було б назвати синельниківським Отело.

Семен і Тамара (імена змінено) жили разом з 2008 року. Звичайне було б життя-буття, якби не ревнощі Семена, які у 2010 році дійшли до прямої підозри жінки у зраді з іншим чоловіком. Зрештою між співмешканцями відбулася серйозна розмова, що перейшла у сварку, під час якої Семен побив Тамару. Після цього вона не схотіла залишатися надалі поряд з таким чоловіком та пішла від Семена.

Але він не припиняв спроб повернути жінку. Щоразу під час зустрічей чоловік вмовляв Тамару повернутися до нього та удвох розпочати нове життя. Але вона незмінно відмовляла йому, казала, що не хоче мати з Семеном жодних стосунків. Так продовжувалося до 8 лютого 2011 року.

Того дня Семен взяв на роботі вихідний, спеціально, аби ввечері знов зустрітися з Тамарою для розмови. Він напам’ять у деталях знав розклад її робочого дня, час і маршрут повернення додому. Знав, що від автобусної зупинки жінка йшла вулицею пішки мимо продуктового магазину. Саме тут чоловік і планував перехопити її на шляху додому.

Близько 17.00 Семен вийшов з дому, взявши із собою ніж. Пізніше, вже під час допитів, він стверджував, що завжди мав його при собі «для побутових потреб». Звернімо увагу на цей факт, адже саме ніж зіграв рокову роль у тому, що сталося далі.

Мерзнути чоловікові довелося довго та свого він дочекався. Приблизно о 18.30 Семен побачив Тамару, яка одна йшла вулицею. Вийшов назустріч і вкотре запропонував помирится та знову жити удвох. Але жінка лише поглузувала з нього і категорично відмовила. На цьому терпець синельниківського Отело увірвався.

Розлючений Семен двічі вдарив жінку в лице і востаннє попрохав повернутися до нього. Але його кохана сказала, що в її житті вже є інший чоловік і все, чого вона хоче – щоб Семен залишив її у спокої. Більше Семен ні про що її не просив.

Він дістав ніж і двічі вдарив ним жінку. Налякана та приголомшена, вона спробувала втекти, але сили були нерівними. Наздогнавши Тамару, чоловік вдарив ножем ще двічі і жінка впала. Невідомо навіщо, Семен зняв з неї ланцюжок з хрестиком, одну сережку, поцупив мобільний телефон і 50 гривень з гаманця. Іще живу відтягнув до ями у лісопосадці, кинув там і останніми двома ударами ножа у шию вбив. Тут таки залишив розкидані речі і ніж, який викинув просто у сніг.

Наступного дня Семен ще встиг продати знайомому мобільний телефон та золоті прикраси, поцуплені у Тамари. Але невдовзі синельниківський Отело був затриманий працівниками міліції за підозрою у вбивстві.

Наразі заарештований чоловік дає свідчення. За скоєння умисного вбивства йому загрожує ув’язнення строком від семи до п’ятнадцяти років. Слідство триває.

Євгеній Леванцов, ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області

МВС України

You may also like...