Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 24.02.2011 г.

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 408 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 821 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, шість факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 30 пограбувань та один факт незаконного заволодіння транспортним засобом.

За незаконне зберігання зброї затриманодев’ять осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 2,3 кілограма вибухівки та 108 набоїв.
 
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 17 осіб, в яких вилучено 187,4 кілограма наркотичних засобів.
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 920 осіб.
За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 підозрюваних осіб.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 46дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких вісім осіб загинуло та 46 – травмовано.
У Миколаївському районі Львівської області 23 лютого у своєму будинку було знайдено мертвими з ножовими пораненнями 71-річну пенсіонерку та її 42-річного безробітного сина. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 21 лютого в зазначеному будинку убив ножем потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, після чого, з метою приховування злочину, вбив його матір.
 
У місті Артемівську Донецької області у період з 15 по 25 січня до міліції звернулися троє приватних підприємців, котрі повідомили про розбійні напади на їх магазини. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цих злочинів працівники міліції затримали чотирьох безробітних місцевих жителів, віком від 28 до 23 років, двоє з них раніше судимі. У затриманих вилучено стартовий пістолет іноземного виробництва.
 
У місті Києві працівники міліції затримали 28-річну безробітну киянку. Попередньо встановлено, що вона в липні 2009 року вивезла за кордон 20-річну безробітну жительку столиці, де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.
У місті Житомирі на вулиці працівники міліції затримали трьох безробітних місцевих жителів, віком від 23 до 20 років, один із них раніше судимий. У орендованому гаражі затриманих вилучено 176 кілограмів марихуани.
 
У Біляївському районі Одеської області на вулиці працівники міліції затримали 19-річного безробітного молодика, у якого вилучено грам героїну.
 
У Донецькій та Луганській областях працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили чотирьох жителів міста Донецька, котрі впродовж останніх двох років за допомогою інтернет-ресурсів вивчали на сайтах перевізників заявки на вантажоперевезення. У подальшому, видаючи себе за вказаних перевізників, приймали для транспортування вантажі від різних товариств, але до місця призначення їх не поставляли, розвантажуючи їх на базах міст Донецької області. Унаслідок протиправних дій правопорушників власникам вантажів завдано збитків на загальну суму 1,5 мільйона гривень. Трьох підозрюваних затримано. Слідчими відділами кількох райвідділів міліції порушено п’ять кримінальних справ за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.
 
На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівників управління у справах захисту прав споживачів, котрі вимагали та отримали 10 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за невнесення до акту перевірки викритих недоліків та ненакладення штрафних санкцій. Задокументовано ще три факти отримання правопорушниками хабарів на загальну суму понад 35 тисяч гривень. Одного з підозрюваних затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.
 
У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрилислужбових осіб одного з управлінь, котрі в минулому році під час відчуження чотирьох земельних ділянок (рекреаційна зона загальною площею 35,2 га) на користь однієї з корпорації, приватного підприємства та товариства з обмеженою відповідальністю під будівництво готельного комплексу, не забезпечили виплату втрат сільськогосподарського виробництва, чим завдали збитків державі на суму 3,2 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
 
У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрилизаступника селищного голови, котрий підписав фіктивні акти виконаних робіт із реконструкції приміщення селищної лазні (роботи фактично не виконувалися), чим завдав збитків місцевому бюджету на суму 57 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

You may also like...