Криминальная хроника Украины на 18.03.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 477 заяв про злочини. Вжитими заходами 3 539 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 46 фактів грабежів, вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, гвинтівку, п’ять обрізів мисливських рушниць, дев’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 600 грамів вибухівки та 499 набоїв.
 
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб. У них вилучено 6,3 кілограма наркотичних засобів
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 850 осіб.
За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 осіб.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 49 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких п’ять осіб загинули та 56 – травмовані.
 
На Харківщині16 березня слідчим відділом ГУМВС України в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.115 КК України за фактом безвісти відсутнього з 8 березня 31-річного безробітного жителя міста Харкова. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 42-річного жителя міста. Попередньо встановлено, що він на вулиці міста ножем вбив потерпілого під час раптово виниклої сварки. Для того, аби приховати злочин, зловмисник вивіз тіло потерпілого на його ж машині до лісосмуги на околицю міста (знайдено).
 
У Великоновоселківському районі Донецької області 12 березня у своєму будинку було знайдено мертвою з ознаками удушення 90-річну жінку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 55-річну безробітну місцеву жительку, яка в будинку потерпілої хустиною задушила господарку під час раптово виниклої сварки.
 
У місті Костянтинівці Донецької області 14 березня у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 82-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох  місцевих жителів, віком 21 та 20 років. Попередньо встановлено, що вони з метою крадіжки через вікно проникли до будинку потерпілої, завдали їй смертельні тілесні ушкодження й викрали 110 гривень.
 
У Дніпровському районі міста Києва працівники міліції затримали трьох  місцевих жителів, віком 21-67 років. Попередньо встановлено, що одна із співучасниць у січні цього року на ґрунті неповернення грошового боргу за дві тисячі доларів США замовила двом іншим вбивство 47-річного безробітного, раніше судимого киянина. У подальшому два співучасники 24 січня цього року у ліфтовій кабіні житлового будинку за місцем проживання потерпілого ножем завдали йому тілесні ушкодження (госпіталізовано). За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.15 та ч.2 ст.115 (замах на вбивство) КК України.
 
У місті Чернівцях в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річну безробітну жительку області. Попередньо встановлено, що вона 17 березня за 55 тисяч гривень продала 29-річній безробітній місцевій жительці восьмирічного сина своєї сестри. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.149 «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини» КК України.
 
У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали організовану злочинну групу у складі трьох місцевих жителів, віком 24 – 31 рік, усі без постійного місця роботи, двоє із них раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони упродовж минулого року на території області з квартир скоїли десять крадіжок особистого майна громадян.
 
 
У Самбірському районі Львівської області 17 жовтня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного іноземця, який на вулиці міста незаконно заволодів автомобілем 31-річної безробітної жительки міста Одеси. Транспортний засіб знайдено.
 
У місті Рубіжному Луганської області на вулиці працівники міліції  затримали 27-річного  безробітного, раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено 300 грамів вибухівки.
 
У Києві під час проведення санкціонованого обшуку в квартирі 38-річного безробітного було вилучено два пістолета іноземного виробництва та 53 набої різної зброї.
 
У Дніпровському районі міста Києва 17 березня на вулиці працівники міліції затримали 17-річного іноземця, у якого вилучено два грами амфетаміну.
 
У місті Хмільнику Вінницької області на вулиці працівники міліції затримали 28-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено три кілограми марихуани.
 
У Солом’янському районі міста Києва 17 березня на вулиці  працівники міліції затримали 28-річного іноземця, у якого вилучено п’ять грамів марихуани.
 
На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців райдержадміністрації. Вони, без погодження з Міністерством аграрної політики України, видали розпорядження, на підставі якого державне підприємство втратило право на користування земельною ділянкою (загальна площа 3792,3 га), яка розміщена в межах земель сільради. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на загальну суму майже 32 мільйони гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 «Перевищення влади або службових повноважень» КК України.
 
У Дніпропетровській області  працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника райвідділу ГУМНС України в області. Він вимагав та отримав три тисячі гривень хабара від приватного підприємця за сприяння у вирішенні питання про поновлення роботи цеху. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.
 
 
У Дніпропетровській області під час отримання 200 тисяч гривень хабара від 39-річного жителя Дніпропетровська за виділення йому земельної ділянки площею 1 га для ведення особистого сільського господарства працівники міліції затримали 58-річного голову однієї з сільських рад. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.
 
На Київщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців закритого акціонерного товариства. Вони, у порушення Закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”, з метою ухилення від сплати адміністративно-господарських санкцій, надали до фонду соціального захисту інвалідів неправдиві відомості про кількість працевлаштованих на підприємстві інвалідів. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 1,2 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» та ч.2 ст.366 «Службове підроблення» КК України.
 
У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців одного з управлінь міської ради. Вони 2007 року, у порушення вимог Земельного кодексу України, при підготовці та затвердженні проекту відводу земельної ділянки (площа 7,83 га) на користь товариства з обмеженою відповідальністю під будівництво та розміщення індивідуальних житлових будинків, занизили її площу до 0,71 га, чим завдали збитки державі на суму 457,3 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» КК України. 
 
У місті Харкові працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника районного управління ГУМНС України в області. Він отримав три тисячі гривень хабара від місцевого жителя за надання йому висновку щодо можливості використання для сільськогосподарських робіт земельної ділянки (загальна площа 0,5 га). Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 «Одержання хабара» КК України.
 

ДЗГ МВС України
 

You may also like...