Берлусконі прийшов до суду і висміяв процес

Сильвіо Берлусконі приїхав до суду в Мілані власною персоною

Прем’єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі прийшов до суду в Мілані відповісти на висунуті йому звинувачення в корупції.

Перед входом до приміщення він помахав журналістам рукою і назвав порушену проти нього кримінальну справу "сміховинною".

Це один із чотирьох судових процесів, які або вже почалися, або щойно готуються.

Пан Берлусконі відповість на звинувачення, що стосуються зловживань у компанії Mediaset, яка належить прем’єр-міністру.

Сильвіо Берлусконі, його сина і кількох бізнес-партнерів звинувачують у тому, що вони свідомо завищували платню за телевізійні права, а потім використовували отримані в такий спосіб "зайві" гроші на політичні та інші приватні потреби.

Раніше італійський прем’єр-міністр заявив, що має намір взяти участь у якнайбільшій кількості судових засідань, щоби довести свою невинність.

Ветеран судових процесів

Сильвіо Берлусконі в свої 74 роки виступав у ролі звинуваченого на приблизно 50 судових процесах, але вже багато років він особисто в судових залах не з’являється, надсилаючи своїх представників та адвокатів.

Найближчим часом прем’єр-міністрові Італії доведеться постати на ще двох судах за звинуваченнями в корупції.

У квітні в Мілані має також початися процес за звинуваченнями в тому, що Сильвіо Берлусконі платив за статеві стосунки з неповнолітньою повією. Якщо його визнають винним, то лише за цим звинуваченням прем’єр-міністру загрожує ув’язнення терміном до 15 років.

Втім, як повідомив кореспондент Бі-Бі-Сі в Римі Данкан Кеннеді, попри падіння рейтингу прем’єра Берлусконі внаслідок низки скандалів і звинувачень, навряд чи варто найближчим часом очікувати його відставки.

You may also like...