В Іспанії затримано вінничанку, яка два роки переховувалася від слідства

Працівники сектору Укрбюро Інтерполу у Вінницькій області розшукали вінничанку, яка два роки переховувалася від слідства за кордоном.

Нещодавно в Іспанії було затримано 54-річну жінку, яку за скоєння злочину розшукували вінницькі правоохоронці ще з травня 2009 року.

Встановлено, що у 2003-2004 роках затримана обіймала посаду директора одного з виробничо-торговельних товариств з обмеженою відповідальністю міста Жмеринка. Будучи матеріально-відповідальною особою, жінка склала протокол загальних зборів товариства щодо внесення змін до статуту. Згідно цього документу директору ТОВ надаються повноваження укладати угоди на суму понад 100 тисяч доларів США. Використовуючи статутні нововведення, зловмисниця почала укладати невигідні для товариства угоди. Це призвело до того, що у згаданого ТОВ утворилася кредиторська заборгованість. Для погашення цієї заборгованості керівниця товариства прийняла незаконне рішення про передачу кредиторам приміщень двох будинків побуту міста Жмеринка. Своїми діями жінка вчинила розтрату колективного майна на суму понад 337 тисяч гривень.

21 березня 2005 року керівниці ТОВ було пред’явлено обвинувачення у вчинені злочину, передбаченого ч.3 ст.191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» КК України. Стосовно обвинуваченої було обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. У травні 2009 року жінка виїхала за межі України.

Нещодавно в Іспанії розшукувану було затримано. Наразі готуються матеріали щодо її екстрадицію. На Україні хитромудрій жіночці все ж таки доведеться предстати перед судом.

Ірина Засаднюк
ВЗГ УМВС України у Вінницькій області

МВС України

You may also like...