Найбільш резонансні злочини та поді в Україні на 28.04.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9 038 заяв про злочини. Вжитими заходами 3 143 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійних напади, 28 фактів грабежів, дев’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, обріз мисливської рушниці, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, 700 грамів вибухівки та 137 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано чотири особи. У них вилучено 13,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 20 643 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 56 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 74 – травмовані.

У Краснодонському районі Луганської області 25 квітня у своєму будинку було знайдено мертвим 73-річного пенсіонера. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 47-річного безробітного жителя міста Краснодона, який завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

У Шевченківському районі міста Києва 27 квітня до приміщення магазину, де розташований пункту обміну валют публічного акціонерного товариства, зайшов невідомий. Він декілька разів вистрілив у стелю із газового пістолета, переробленого для стрільби гумовими кулями, й почав вимагати в касира гроші. Не отримавши їх, зловмисник втік. Вжитими заходами через декілька хвилин працівники міліції разом із небайдужими громадянами затримали правопорушника, який, втікаючи, впав та отримав тілесні ушкодження. Крім цього, під час надання медичної допомоги в нього стався епілептичний напад і його в непритомному стані було доставлено до лікарні. Вживаються заходи щодо встановлення особи правопорушника. Зброю вилучено.

У місті Миколаєві 14 березня до приміщення приватного магазину зайшли троє невідомих. Погрожуючи працівникам магазину предметом, схожим на пістолет, вони викрали три ноутбуки, два монітори до комп’ютерів та 3 тисячі гривень виручки й втекли. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні цього злочину працівники міліції затримали 25-річного безробітного, раніше судимого жителя міста Первомайська.

У Попільнянському районі Житомирської області 27 квітня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 53-річного іноземця, який на сільській вулиці викрав з мікроавтобуса 32-річного місцевого жителя сумку, у якій знаходилися 200 гривень та особисті документи. Частину викраденого вилучено.

У місті Запоріжжі 27 квітня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 34-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він на вулиці міста викрав з автомобіля 53-річної безробітної жительки області сумочку з особистими речами. Викрадене вилучено.

У місті Балаклії Харківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного безробітного жителя міста Куп’янська. Попередньо встановлено, що він упродовж останніх семи днів у місті Балаклії на території кладовища викрав металеві фрагменти огорож з восьми могил. Викрадене вилучено.

У Харківській області 23 квітня між трьома місцевими жителями, віком 24-58 років, виникла конфліктна ситуація, під час якої один із фігурантів з хуліганських спонукань з власного зареєстрованого мисливського карабіну декілька разів вистрілив вгору та в землю. Зброю вилучено. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.296 КК України (хуліганство).

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора комунального підприємства. Вона торік, перебуваючи на посаді генерального директора комунального підприємства, привласнила 375 тисячі гривень, виділених з місцевого бюджету на закупівлю послуг із створення на території парку науково-просвітницької експозиції. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» КК України.

У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову райдержадміністрації та місцевого жителя (виступав у ролі посередника). Вони вимагали та отримали 10,5 млн. грн. хабара від приватної особи за сприяння у виділенні земельної ділянки площею 33 га та зміни її цільового призначення. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

На Волині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного лікаря комунального закладу. Він вимагав та отримав 300 доларів США хабара від жителя обласного центру за сприяння в госпіталізації його вагітної дружини до згаданого лікувального закладу без наявності направлення лікувально-профілактичних закладів. Задокументовано ще 27 фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму 30 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримали працівника Держкомзему в області. Вона вимагала та отримала 1,5 тис. грн. хабара від директора приватного підприємства за невжиття заходів реагування на виявлені порушення під час перевірки підприємства та сприяння у продовженні договору оренди земельної ділянки. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

На Житомирщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців закритого акціонерного товариства. Вони підробили рішення загальних зборів співзасновників товариства, на підставі чого отримали в філії відкритого акціонерного товариства кредит у сумі 50 млн. грн., який не повернули. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», ч.3 ст.365 «Перевищення влади або службових повноважень» та ч.2 ст.366 «Службове підроблення» КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...