Під час отримання хабара затримали заступника начальника одного із райуправлінь міліції Києва

Працівники Служби безпеки   України спільно з працівниками відділу внутрішньої безпеки Києва УВБ ГУБОЗ МВС України, під час вимагання та отримання хабара в розмірі 8 тисяч гривень  затримали заступника начальника одного із райуправлінь столичної міліції.

Як з’ясувалося, правоохоронець вимагав за невжиття заходів щодо перевірки законності розташування малих архітектурних форм, а також перевірки наявності відповідних документів дозвільного характеру, передавати йому щомісячну незаконну грошову винагороду в розмірі 10 тисяч гривень.

Встановлено, що  частину вказаної «винагороди» в сумі понад 15 тисяч гривень хабарник уже отримав напередодні.

Вчора, у ході обшуку службового кабінету працівника міліції, слідчим прокуратури міста Києва у присутності працівників СБ України та ВВБ в місті Києві було виявлено та вилучено записні блокноти останнього, у яких містилися записи із прізвищами громадян, а також сум грошових коштів від 2 до 5 тисяч гривень.

Цього ж дня прокуратурою  міста Києва стосовно міліціонера порушено кримінальну справу  за ч. 2 ст. 368 «Одержання хабара» Кримінального кодексу України. Наразі хабарник знаходиться під вартою.

УЗГ МВС України

You may also like...