Квартирних крадіїв, які промишляли на Луганщині, затримали «на гарячому»

На жаль, не рідкі випадки, коли жага швидкої наживи й бажання збагатитися за чужий рахунок стають тими ключовими факторами, що штовхають деяких громадян на скоєння крадіжок і грабежів.

Про це красномовно говорить і те, що останнім часом на території невеликого шахтарського міста Краснодону, що на Луганщині, почастішали грабежі й квартирні крадіжки.

Цього року працівниками карного розшуку в Краснодоні вже була затримана група квартирних злодіїв, які промишляли в місті. Однак на цьому серія подібних злочинів не припинилася. Навпаки, зловмисники проявляли особливу кміливість – квартирні крадіжки вони скоювали прямо серед біла дня. Виносили все, що могли взяти з собою без залучення транспортного засобу. В основному це – золото й гроші.

Проаналізувавши всю наявну інформацію, оперативники Управління карного розшуку разом із працівниками Краснодонського міського відділу внутрішніх справ вийшли на групу осіб, які упродовж трьох місяців займалися скоєнням квартирних крадіжок як в обласному центрі, так і в місті Краснодоні.

Об’єктами своїх злочинних зазіхань вони в основному обирали квартири, але попалися, як то кажуть, «на гарячому», коли обікрали торгівельний модуль, розташований на ринку міста.

Троє мешканців Краснодонського району, як завжди, готуючись піти «на справу», заздалегідь продумали план своїх дій. Обговоривши подробиці, вони зустрілися в призначений час у визначеному місці та перейшли до втілення задуманого.

Побоюючись появи випадкових перехожих, для здійснення злочинних намірів молоді люди обрали дуже ранній час доби, коли на вулицях ще практично нікого немає. Перестрибнувши через огорожу ринку, зловмисники опинилися на його території. Після цього вони проникли до одного з торгівельних модулів, у якому продавалися товари для ремонту й будівельні матеріали. Причому зробили це не крізь двері, які господар, до речі, нещодавно поміняв на більш надійні, а просто проламавши діру в стіні модуля.

Прихопивши з собою понад дві тисячі гривень, зловмисники поквапилися залишити місце злочину. Гроші вони взяли лише ті, що знаходилися в скриньці, що зовні нагадує сейф. При цьому, як виявилося пізніше, не помітили набагато більшу суму грошей, що лежали на прилавку. Можливо, в цьому випадку, спрацював принцип: «Якщо бажаєш надійно сховати гроші – поклади їх на видне місце», адже, як відомо, після скоєння злочину основна мета зловмисників – якомога швидше втекти.

Однак піти далеко злочинцям не вдалося. Вони були затримані, навіть не встигнувши поділити вкрадене. Вся викрадена сума знаходилася в їхньому автомобілі.

На теперішній час вже доведено причетність даної групи осіб до скоєння кількох квартирних крадіжок. Триває робота з документування їхньої злочинної діяльності.

А для того, щоб громадяни могли бути спокійними за збереження свого майна, міліція й надалі буде проводити роботу з недопущення й профілактики злочинів.

Ірина Бурковецька, ВЗГ УМВС України в Луганській області

You may also like...