По гарячих слідах автопатруль алчевської міліції затримав групу грабіжників

Кілька років тому літній мешканець міста Алчевська Луганської області на ім’я Микола* переніс декілька інсультів. З того часу вільно пересуватися він не може, на вулицю виходить рідко. Тому він завжди радий, коли до нього приходять гості.

Одного дня до старого навідався знайомий Василь*, з яким вони і раніше разом частенько розпивали спиртне. Микола був дуже радий бачити старого товариша. Посиділи, поспілкувалися, пригадали, як мовиться, минулі часи… Гостинність господаря Василю сподобалася і за тиждень він знову прийшов до Миколи в гості. Тільки цього разу вже не один, а в компанії друга на ім’я Петро*. Слово за слово, під чарочку, ніхто і не помітив, як минув час.Уже ближче до вечора гості почали збиратися. Але тут у чоловіків виникло питання: «А за що ж пити далі? Адже треба продовжити «культурне» спілкування!». Побачивши телевізор, вони вирішили забрати його з собою. Здивований таким небаченим нахабством господар був категорично проти подібної поведінки. Приятелям це, звичайно, не сподобалося. Тоді Петро вдарив Миколу. Той впав на спину. Через хворобу йому важко було відразу піднятися, та і хіба впоратися йому одному з двома здоровими мужиками. Скориставшись безпорадністю літнього чоловіка, вони забрали з собою не лише телевізор, але і DVD

У цей час у дворі дома знаходилася племінниця Миколи, Ірина, яка і побачила, що чужі люди виносять знайомі їй речі. Вона побігла за Петром і Василем, але відібрати в грабіжників техніку не змогла.

Після цього зловмисники попрямували в бік гаражів. Побачивши там незнайомого чоловіка, запропонували йому купити в них техніку або хоч би взяти її на деякий час на зберігання. Незнайомець коректно відмовив приятелям в їх проханні. Але злочинці не розгубилися і залишили техніку в кущах, а самі вирішили ще випити.

Грабіжники навіть не підозрювали, що чуже майно вони пропонували пенсіонерові МВС. У той час, поки злочинці розпивали спиртне, колишній працівник міліції набрав «102» і повідомив до міліції про свої припущення.

Отримавши від оперативного чергового інформацію, співробітники автопатруля роти патрульної служби алчевської міліції за лічені хвилини приїхали за вказаною адресою.

Правоохоронці помітили двох осіб, прикмети яких збігалися з указаними в орієнтуванні. Відразу ж злочинці були затримані і доставлені до Алчевського міського відділу міліції разом з вкраденими речами.

У ході встановлення особистостей зловмисників з’ясувалося, що грабіжниками виявилися жителі міста Алчевська і Перевальського району. Раніше в їх біографії вже були відмітки про порушення закону, проте їх це ніскільки не бентежило.

У даний час у відношенні грабіжників порушена кримінальна справа за ч. 3 ст. 186 (Грабіж) Кримінального Кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років. Остаточне рішення відносно грабіжників ухвалить суд, а ось Микола після цього випадку, можливо, стане обережнішим у виборі товаришів.

* – всі імена змінені

Оксана Дорохина,
Алчевський МВ УМВСУ в Луганській області

You may also like...