Викатавши весь бензин, зловмисники підпалили викрадений автомобіль

Вранці до чергової частини Сніжнянської міліції надійшов дзвінок про те, що на пустирі одного із селищ міста горить машина. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група.

Було встановлено, що підпалений автомобіль викрадений із центру міста вночі. Пошуками зловмисників зайнялися всі служби міськвідділу, і незабаром підозрювані були затримані.

Як повідомив начальник карного розшуку Сніжнянського МВ Андрій Моісеєнко, проведеними оперативними заходами були встановлені двоє хлопців, один із яких раніше неодноразово судимий за аналогічні діяння. За їхніми словами, напередодні злочину молоді люди вжили «гарячливих» напоїв, а після такого підвищення тонусу їм у голови прийшла ідея розважитися. У дворі житлового багатоквартирного будинку вони побачили припаркований біля під’їзду автомобіль «Жигулі» 1-ї моделі й вирішили на ньому покататися нічним містом. Розбивши скло передніх дверей, молодчики проникли в салон, потім, з’єднавши дроти замка запалювання, завели двигун і поїхали назустріч пригодам.

Однак покаталися недовго – незабаром закінчився бензин. Тоді вони зняли з «копійки» автомагнітолу та акумулятор, а щоб знищити свої сліди, підпалили автомобіль.

Наразі стосовно викрадачів порушено кримінальні справи за частиною 2 статті 289 «Незаконне заволодіння автомотранспортом» і частиною 2 статті 185 «Крадіжка Кримінального кодексу України. Один із них перебуває під арештом у слідчому ізоляторі.

Вадим Подгорний
Прес-служба Сніжнянського МВ
ГУМВС України в Донецькій області

 

You may also like...