СБУ попередила спробу незаконного збуту інформації з обмеженим доступом

У Києві у рамках заходів, спрямованих на недопущення злочинів у сфері  використання електронно-обчислювальних систем та комп’ютерних мереж СБУ викрила та припинила спробу розповсюдження інформації з обмеженим доступом.

Як повідомляє прес-центр СБУ, встановлено, що співробітники Київської регіональної митниці намагалися збути дані щодо експортно-імпортних операцій суб’єктів господарювання України, які накопичуються і обробляються у центральній базі даних Єдиної автоматизованої інформаційної системи ДМС України та відносяться до конфіденційної інформації, що є власністю держави. Старший інспектор та головний інспектор відділу аналізу і контролю зовнішньоекономічних операцій планували продати закриту інформацію за 900 доларів США.

17 серпня ц.р. співробітники СБУ затримали посадовців при спробі збуту флеш-носія з даними.

Згідно з результатами експертного дослідження, відомості, що містились на електронному носії, є інформацією з обмеженим доступом, яка є власністю держави та накопичується у автоматизованих інформаційних системах Державної митної служби України.

Слідчим відділом Управління СБУ у м.Києві року порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.361-2 (несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України.

Слідство у справі триває.

You may also like...