Найбільш резонансні злочини та поді в Україні на 22.09.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ УМВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 994 заяви про злочини.

 

За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, три обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 7,5 кг вибухівки та 430 набоїв.
 
За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 13 осіб. Вилучено 14,2 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 103 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 16 осіб загинули та 131 – травмована.
 
У місті Луцьку 21 вересня після гасіння пожежі, в квартирі 89-річної пенсіонерки, було знайдено обгорілий труп господарки з травмою голови, та, в непритомному стані з опіками тіла, її 69-річного сина. У результаті оперативно-розшукових заходів встановлено, що згаданий чоловік удень 20 вересня в квартирі своєї матері під час раптово виниклої сварки вбив її молотком та підпалив квартиру з метою приховування злочину. Підозрюваного затримано.
 
У місті Нетішині Хмельницької області 21 вересня в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 37-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він уночі 17 вересня на вулиці вказаного міста заподіяв тілесні ушкодження безробітній 46-річній місцевій жительці та відібрав золотий ланцюжок.
 
У місті Перемишлянах Львівської області в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 35-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 19 вересня у своєму будинку, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, зґвалтував свою хрещеницю – дванадцятирічну ученицю загальноосвітньої школи (медичну допомогу дитині надано без госпіталізації).
 
У місті Красноармійську Донецької області 21 вересня в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 29-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він уночі 4 червня цього року на вулиці вказаного міста викрав у 35-річного безробітного місцевого жителя 680 грн. та золоту обручку.
 
У одному з селищ Івано-Франківської області затримано 27-річного безробітного, у будинку якого вилучено 28 кг марихуани.
 
На Кіровоградщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили злочинну групу в складі голови фермерського господарства та семи жителів вказаного району. Вони в 2009 році створили шість фіктивних фермерських господарств із вирощування кролів та незаконно отримали з Українського державного фонду підтримки фермерських господарств фінансову допомогу на загальну суму понад 1 млн. грн., яку в подальшому привласнили. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.4 ст.190 (шахрайство), ч.ч.1, 2 ст.205 (фіктивне підприємництво), ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) та ч.ч.1, 2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
 
У місті Херсоні 20 вересня о 23.00 в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 36-річного громадянина сусідньої країни. Попередньо встановлено, що він у 2008 році за підробленими паспортом громадянина України та довідкою про доходи незаконно отримав у одному з банків м. Херсона кредит у сумі 777 тис. грн., який не повернув. Слідчими органами внутрішніх справ стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.
 
На Луганщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора однієї з загальноосвітніх шкіл області. Вона вимагала та отримала 3 тис. грн. хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду одного з приміщень згаданої школи. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.
 
У місті Полтаві працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з міських комунальних підприємств. Вони впродовж останніх двох років не подовжили угоду на постачання теплової енергії споживачам, у результаті чого на розрахунковий рахунок зі спеціальним режимом використання дочірнього підприємства однієї з найбільших акціонерних компаній України, не надійшло 379 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
 
УК

 

You may also like...