Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 27.09.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ УМВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 653 заяви про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилученотри одиниці саморобної вогнепальної зброї, 100 г вибухівки та 108набоїв.

 
За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано вісім осіб. Вилучено 8,8 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 116 дорожньо-транспортних пригод, у яких 19 осіб загинули та 140 – травмовані.
 
У місті Краснограді Харківської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного безробітного жителя одного із селищ Красноградського району. Попередньо встановлено, що він уночі 26 вересня на вулиці вказаного міста під час сварки на ґрунті неприязних відносин пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці заподіяв вогнепальне дробове поранення грудей 51-річному безробітному жителю згаданого міста. Потерпілого госпіталізовано.
 
У місті Чернівцях 26 вересня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він увечері 23 вересня на вулиці зазначеного міста відібрав у 82-річної місцевої жительки золоті сережки. Викрадене вилучено.
 
У місті Фастові Київської області у результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного безробітного місцевого жителя та 25-річного жителя міста Обухова зазначеної області. Попередньо встановлено, що вони 14 липня цього року з приміщення однієї з держустанов викрали два комп’ютери, два металеві сейфи, гербову печатку та документи. Частину викраденого вилучено.
 
У місті Ужгороді 26 вересня на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 24-річну безробітну місцеву жительку та 19-річного безробітного жителя одного із селищ Ужгородського району Закарпатської області. Попередньо встановлено, що вони на вулиці зазначеного міста, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, пошкодили пам’ятник революційному діячу-поету Угорської Республіки – Шандору Петефі. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину,передбаченого ч.1 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) КК України.
 
У місті Києві 26 вересня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного жителя Києво-Святошинського району Київської області. Попередньо встановлено, що він із хуліганських спонукань зробив неправдиве повідомлення щодо закладення вибухівки в приміщенні одного з гіпермаркетів столиці.
 
В Оратівському районі Вінницької області в будинку за місцем проживання 62-річної пенсіонерки, працівники міліції вилучили 4 кг конопель.
 
У Кіровоградській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили командира однієї з військових частин Міністерства оборони України. Він вимагав та отримав 10 тис. грн. хабара від двох військовослужбовців строкової служби вказаної військової частини за надання їм відпустки за сімейними обставинами. Хабарника затримано. Військовою прокуратурою Кіровограду порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.
 
На Луганщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили виконуючого обов’язки директора державного підприємства. Він у 2009 році до накладних із поставки товариством з обмеженою відповідальністю вугільної продукції вніс неправдиві відомості щодо її обсягу, чим завдав збитки державі на суму 3,1 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
 
На Луганщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного із виробничих підприємств. Вони впродовж 2008-2009 років незаконно нарахували та виплатили робітникам зазначеного підприємства майже 120 тис. грн. надбавок за інтенсивність праці, чим завдали збитки державі на вказану суму. Органами прокуратури стосовно зловмисників порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
 
У Миколаївській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного із комунальних підприємств. Вони впродовж 2009-2010 років, без відповідної ліцензії, організували видобуток води з 14-ти артезіанських свердловин, чим завдали збитки державі на суму 1,8 млн. гривень. Органами прокуратури стосовно зловмисника порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.240 та ч.2 ст.367 (порушення правил охорони надр й службова недбалість) КК України.
 
УК

 

 

You may also like...