Інформація ДАІ м. Києва за 01-02.10.2011

За вихідні співробітниками ДАІ виявлено 1120 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 498; створення аварійної ситуації – 6, правил проїзду перехресть -40, порушення ПДР пішоходами – 23. Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за 1-2 жовтня виявлено 90 порушень. З початку року за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 3667 рішень, у 2122 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.
За вихідні зареєстровано 7 ДТП в яких 9 осіб отримали травми.

Скоєне незаконне заволодіння транспортним засобом: Солом’янський р-н а/м «Тойота Ландкрузер Прадо», чорний, д.н. АА8409ЕВ.

Натомість виявлено два раніше викрадених автомобіля. Так, інспекторами ДПС ВДАІ Солом’янського району виявлено автомобіль «ВАЗ-2107», яким 25.09.11 незаконно заволоділи невстановлені особи в Святошинському районі на вулиці Р. Ролана,18. Також співробітники полку ДПС ДАІ затримали водія автомобіля «ВАЗ-21063». Під час перевірки встановлено, що  вказаним автомобілем незаконно заволоділи невстановлені особи у 2009 році у Київській області. Чоловіків доставлено до райуправління міліції. Зокрема, виявлено три автомобілі «Форд Фокус» «ВАЗ-21074» та «NissanPatrol», що знаходились у розшуку. Також інспекторами ДПС за хабарництво затримано водія автомобіля «ВАЗ-2107» , який з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення ПДР намагався дати хабара. Працівники Державтоінспекції Голосіївського районного управління виявили автомобіль «ЗАЗ-Део Ланос Т13110». Даний транспортний засіб під керуванням невстановленого водія 10.02.2011 року на вул. Заболотного скоїв зіткнення з автомобілем «Сеат Ібіца» та з місця пригоди зник.
 
За 1-2 жовтня до райуправлінь міліції за незаконне зберігання наркотичних речовин доставлено 2 особи, за хуліганство -3, за навмисне пошкодження майна – 1.
 
ДАІ нагадує, що в столиці лише за 30 хвилин можна обміняти старе посвідчення водія на нове. Як відомо, Кабінет міністрів України вніс зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія і допуску громадян до керування транспортними засобами. Це дозволило спростити порядок обміну посвідчень водія та поліпшити процес обслуговування громадян. Начальник ДАІ Києва Анатолій Курінний зазначив, що згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 922 від 31 серпня 2011 року, порядок видачі посвідчення водія істотно спростився. Водієві достатньо надати паспорт, картку водія та медичну довідку і за 20 хвилин він отримає новеньке водійське посвідчення. Крім того, зменшено вартість зазначених послуг. На сьогодні в столиці вона складає 310 гривень, раніше було 460. 
 
Також Державтоінспекція інформує, що з 19 вересня 2011 р запроваджено механізм спрощеного оформлення дорожньо-транспортних пригод з незначними наслідками, шляхом складання повідомлення про ДТП «Європрпотокол». Згідно його положень, учасники ДТП мають право його оформити без участі працівників ДАІ шляхом спільного заповнення та підписання Європротоколу.
 
Зверніть увагу!
В Шевченківському районі продовжуються здійснюватись ремонтні роботи пов’язані з реконструкцією теплової мережі (згідно розпорядження КМДА №1515 від 25.08.11). Тому, по вулиці Довнар-Запольського (між вулицями Дегтярівською та В.Василевської)  тимчасово заборонений рух всіма видами транспорту (виняток автомобілі спеціального призначення).
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того розпочав працювати телефон для СМС повідомлень: (063) 7682020.
 
Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва

You may also like...