Кат, що знущався над тваринами, був вбитий своїм «однодумцем»

До чергової частини Феодосійського міськвідділу міліції 27 вересня цього року в середині дня надійшло повідомлення про те, що з квартири багатоповерхового будинку, розташованого в селищі поблизу Феодосії, доноситься вкрай неприємний запах.

Дільничному інспектору міліції сусіди поскаржилися, що цей запах турбує їх ось уже кілька останніх днів. Крім того, один із сусідів стверджував, що запах нагадує трупний.

Люди розповіли, що в підозрілій квартирі проживає самотній чоловік – інвалід. Час від часу чоловік, який проживав самотньо, змінював співмешканок. Жінки не затримувалися в його квартирі надовго, та це й не дивно, як з’ясувалося згодом.

Єдиним джерелом існування була отримувана чоловіком пенсія по інвалідності. Характеризували люди свого сусіда, як людину з дивацтвами, причому великими. За словами сусідів, чоловік захоплювався окультними науками, нерідко влаштовував у себе вдома загадкові ритуальні оргії. Кілька разів був помічений за збиранням на смітниках різного мотлоху. Люди розповіли, що додому «окультист» тягнув буквально все, старі іржаві каски, штик-ножі, все те, що знаходив на смітнику. Незважаючи на всю цю містичну мішуру, не чужі були інваліду і цілком приземлені пристрасті, такі як випивка. Нерідко в «нехорошій» квартирі збиралися різні сумнівні особистості, які влаштовували застілля, що частенько закінчувалися п’яними скандалами і бійками.

Трохи згодом, одна з сусідок видала дільничному і ще одну дуже дивну інформацію. Неодноразово жінка бачила, як інвалід приводив у свою квартиру різних собак, з вигляду дворняжок. Жаліслива жінка спочатку думала навіть, що робить він це для того, щоб підлікувати і погодувати нещасних тварин. Але вже дуже дивним був її сусід, та й на альтруїста і мецената він зовсім не був схожий. Причому, як чоловік приводив тварин, жінка бачила, а от, як відпускав – ні. «Все це здається мені дивним, їсть він їх, чи що», – знизала плечима жінка в розмові з правоохоронцем.

Як виявилося, інтуїція не підвела сусідку. Після того, як у присутності сусідів і працівників міліції двері квартири були розкриті, очам візитерів постало видовище не для слабкодухих. Всередині приміщення, запах був зовсім вже нестерпним. У центрі кімнати знаходився труп чоловіка, який почав вже розкладатися – господаря квартири з явними ознаками насильницької смерті. У нещасного була розбита голова, крім того, на тілі навіть при первісному візуальному огляді були добре помітні колото-різані поранення в області живота та грудної клітини. Тут же на столику поруч знаходилися неприбрані сліди недавнього бенкету – залишки спиртного та закуски.

На місці події співробітники слідчо-оперативної групи з подивом озиралися по сторонах. Житло любителя окультизму чимось невловимо нагадувало печеру шамана. На поличках були розкладені висушені черепа тварин, на стінах кімнати розвішані муміфіковані тушки невеликих собак і кішок, щурів, риб. Крім того, стіни в достатку покривали фотоілюстрації порнографічного характеру і живописно розміщені всюди старі пивні кухлі, каски і багнет-ножі.

Увійшовши у ванну кімнату, міліціонери і зовсім оторопіли. У ванній лежала напівоброблена туша собаки, з відрубаними лапами і головою, явно призначена для подальшого вживання в їжу.

В ході первинних оперативно-розшукових заходів було встановлено декілька, так званих, дружніх зв’язків убитого. А незабаром за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 25-річного чоловіка без певного місця проживання. Молодий чоловік останні кілька років проживав у Криму. Вів асоціальний спосіб життя, перебиваючись випадковими заробітками.

Сусіди вбитого впізнали його, як одного з найбільш частих відвідувачів «нехорошої» квартири і активного учасника п’яних дебошів.

А ще, через деякий час, у працівників міліції з’явилися неспростовні докази причетності затриманого до скоєння вбивства господаря квартири.

Спочатку молодик намагалася викручуватися, заперечуючи свою причетність до скоєного вбивства. Однак, незабаром під вагою доказів зізнався у скоєному, розповівши про деталі події.

Як з’ясувалося, того вечора чоловіки випивали удвох, ведучи задушевні розмови. У якийсь момент, коли обоє вже «дійшли до кондиції», господар будинку дозволив собі образливі висловлювання на адресу матері свого гостя. Той, ображений до глибини душі, не міг цього стерпіти. За словами затриманого, він взяв ніжку від журнального столика і став нею бити господаря квартири.

Бив довго і, як розповідає, сильно, перетворивши голову людини на криваве місиво. Однак цього йому здалося мало. Озвірілий чоловік добив жертву кухонним ножем, яким загиблий за кілька годин до того, що сталося, обробляв собаку.

Переконавшись у тому, що господар квартири мертвий, чоловік пішов. Ніж заховав на цвинтарі.

Згодом знаряддя вбивства було знайдено у вказаному підозрюваним місці і долучено до матеріалів справи в якості речового доказу скоєного злочину.

В даний час підозрюваний в скоєнні вбивства затриманий. Стосовно нього порушено кримінальну справу за ст.. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Сектор зв’язків з громадськістю ГУМВС України в АР Крим

You may also like...