Шахрайка поцупила у будинку пенсіонерки 45 тисяч доларів

Близько місяця тому до Волочиського райвідділу міліції звернулися родичі 81-річної жительки одного із сіл району, повідомивши, що з будинку жінки викрали значну суму коштів.

Того дня селом ходили заїжджі торговці і пропонували місцевим жителям усілякий крам: хустини, покривала тощо. Зайшли і до самотньої пенсіонерки. Розгорнули перед бабусею свій барвистий товар та почали розмахувати ним на всі боки, тим самим відволікаючи її увагу. У цей час їхня поплічниця непомітно проникла всередину будинку та швидко перевірила усі місця, де пенсіонери традиційно переховують гроші. Знайшови те, що шукала, крадійка дала відповідний сигнал і імпровізований базар миттєво згорнувся, а торговці подалися геть і з будинку, і з села. Бабуся спочатку навіть не підозрювала, що стала жертвою злочину.

Крадіжку виявили її діти, котрі того ж дня приїхали провідати стареньку. Вони вже тривалий час збирали гроші на купівлю нової квартири і всі кошти віддавали на зберігання матері, сподіваючись на те, що у віддаленому селі їхні заощадження будуть у повній безпеці. Тож можна собі тільки уявити стан потерпілих, коли вони дізналися, що за один день втратили 45 тисяч доларів…

У Волочиському райвідділі міліції одразу зрозуміли, що мають справу з «гастролерами», але так як від моменту скоєння злочину до повідомлення про нього минуло чимало часу, за «гарячими слідами» затримати зловмисників, на жаль, не вдалося. Працівникам карного розшуку довелось провести цілий комплекс оперативно-розшукових заходів, «по крихтах» збираючи інформацію про підозрювану. І от нещодавно шляхом проведення вдалої виїзної операції 38-річну зловмисницю вдалось затримати у сусідній Вінницькій області, хоч проживає вона аж на Харківщині. Наразі жінка перебуває у волочиському ізоляторі тимчасового тримання. Стосовно неї порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 185 «Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому» Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

СЗГ УМВС України в Хмельницькій області
 

You may also like...