Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 15.12.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 658заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилученокарабін, обріз мисливської рушниці, саморобний пістолет, 100 г вибухівки та 37набоїв.
 
За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано шість осіб. Вилучено 12,5 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 92 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 13 осіб загинули та 120 – травмовані.
 
У Роздільнянському районі Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 8 грудня в будинку 77-річного пенсіонера під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв тілесні ушкодження господарю, від яких останній невдовзі в лікарні помер.
 
У місті Фастові Київської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали безробітного 45-річного жителя Берегівського району Закарпатської області. Попередньо встановлено, що він удень 9 грудня в згаданому місті в будинку 44-річного безробітного під час сварки на ґрунті неповернення грошового боргу заподіяв тілесні ушкодження господарю, від яких останній невдовзі помер в лікарні.
 
У Одеській області 14 грудня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 46-річну іноземну громадянку. Попередньо встановлено, що вона ввечері 13 грудня в Тарутинському районі зазначеної області в будинку 45-річного безробітного, під час раптово виниклої сварки заподіяла ножове поранення грудей своєму зятю – 24-річному безробітному місцевому жителю. Потерпілого госпіталізовано. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.15 «Замах на злочин» та ч.1 ст.115 «Умисне вбивство» КК України.
 
У місті П’ятихатках Дніпропетровської області 13 грудня за місцем тимчасового проживання 43-річного іноземного громадянина працівники міліції вилучили 5 кг марихуани.
 
У Тростянецькому районі Сумської області в будинку 30-річного безробітного працівники міліції вилучили 7,5 кг марихуани.
 
У місті Києві на одній з вулиць працівники міліції затримали 21-річного безробітного, у якого вилучили 20 г марихуани, 10 г амфетаміну та 10 таблеток “екстазі”.
 
На Тернопільщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили групу службових осіб та приватного підприємця. Вони впродовж 2008-2009 років завищували вартість й обсяги виконаних робіт з будівництва районного центру зайнятості в одному з селищ. У результаті протиправних дій правопорушники привласнили понад 130 тис. грн. бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.3 ст.191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.
 
У місті Сімферополі працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця. Він упродовж останніх чотирьох років за заниженою ставкою надавав в оренду одному з приватних підприємств нежитлові приміщення. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на суму понад 100 тис. гривень. Зловмисника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.
 
У місті Дніпропетровську працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили арбітражного керуючого-ліквідатора одного з товариств з обмеженою відповідальністю. Він вимагав 190 тис. грн. хабара від колишнього директора того ж товариства за прискорення процедури банкрутства вказаного товариства. Зловмисника затримано під час отримання частини хабара в сумі 95 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) КК України.
 
У Запорізькій області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службову особу одного з квартирно-експлуатаційних управлінь. Вона впродовж останніх двох років безпідставно нараховувала та виплачувала працівникам указаного відділу премію за завищеною відсотковою ставкою. У результаті протиправних дій правопорушниці державі завдано збитків на суму понад 276 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

УК

You may also like...