Неповнолітніх крадіїв позбавили волі на три роки

Володимир рік тяжко працював і от, нарешті, настав приємний час – час відпустки. Так як вже довгий час він не бачив батьків, що проживали в Одеській області, а жив один в місті Очакові, то й вирішив поїхати на тиждень до стареньких – провідати їх та допомогти по господарству. І все б було нічого, але Володимир зробив одну помилку – від’їжджаючи, він нікого не попросив придивитися за домоволодінням, та зрозумів він свій промах лише після того як повернувся за тиждень.

Теплим березневим днем двоє школярів – на той час 15-річний Ігор та 14-річний Костянтин, маючи на меті трохи підзаробити рубали дрова у знайомої жінки. Закінчивши працювати хлопці направились до магазину, аби придбати щось смачненького попоїсти та, проходячи повз одну з домівок, різко зупинились. Придивившись до забору домоволодіння, неповнолітні помітили в ньому отвір, через який і проникли на його територію. Після огляду господарства хлопці зрозуміли, що в будинку нікого не має. Побачивши на дверях дому навісний замок Ігор та Костянтин, довго не роздумуючи, зірвали його. Після проникнення в будинок вони викрали металеву каструлю та вирішили покинути дім. Наступного дня хлопці знову завітали до вподобаного ними домоволодіння. Але цього разу викрали з нього металевий швелер та алюмінієвий ящик, після чого розпродали все «добро» на сусідній вулиці.

Хлопцям дуже сподобався налагоджений ними «бізнес» і вони почали заходити до будиночка кожного дня. За тиждень починаючим крадіям вдалося викрасти й продати велосипед, ще півдесятка металевих швелерів, арматуру, ящик з інструментами, десяток металевих труб, безліч металевого посуду, три вудочки, футбольний інвентар, металеву сітку. Крім того неповнолітні злочинці винесли безліч всякого дріб’язку – від консервації до бойових нагород дідуся Володимира. Все це хлопці швиденько збували, а на гроші здобуті злочинним шляхом купували їжу та цигарки.

Через тиждень повернувся господар домоволодіння і, підходячи до свого будинку, одразу помітив, що відчинена вхідна хвіртка. Почавши оглядати своє господарство Володимир зрозумів, що за час його відсутності невідомими було викрадено безліч його речей. Довго не зволікаючи, чоловік одразу звернувся із заявою до Очаківського МВ УМВС України в Миколаївській області.

Невдовзі співробітники Очаківського МВ УМВС України в Миколаївській області при проведенні оперативно – розшукових заходів затримали малолітніх крадіїв – Ігоря та Костянтина.

А через три місяці Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області визнав винними обох затриманих хлопців та призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки.

СЗГ УМВС України в Миколаївській області

You may also like...