Грабіжник отримав заслужене покарання

Свого часу 39-річний Чугуївського району за причетність до крадіжок чужого майна та незаконне заволодіння автотранспортом тричі притягався до кримінальної відповідальності і встиг провести за гратами одинадцять років. Але, на жаль, жодних висновків він не зробив.

Наприкінці літа до Чугуївського РВ ГУМВС України в Харківській області зателефонував чоловік, якій розповів, що коли він знаходився на обійсті свого будинку на нього напав невідомий та відібрав мобільний телефон. Слідчо-оперативна група райвідділу відразу ж виїхала до місця події.

Через деякий час у результаті оперативно-розшукових заходів правоохоронці затримали злочинця. Ним виявився місцевий житель, який того дня випив горілки, а потім в пошуках легкої наживи проник на чуже подвір’я за металевими виробами, аби здати їх на пункт прийому металобрухту. Несподівано з’явився господар, який став вимагати негайно залишити двір. Побачивши в його руках мобільний телефон, ласий до чужого майна чоловік вирішив його привласнити. Він схопив лопату, що стояла неподалік від дому, та вдарив нею власника телефону по тулубу. Коли той упав, вихопив телефон з рук потерпілого та побіг геть. Того ж дня грабіжник продав здобич своєму знайомому, запевнивши, що телефон – це його власність.

Слідчим відділенням Чугуївського РВ ГУМВС України в Харківській області було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.186 (грабіж, що поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдав значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України. Під час досудового слідства провина зловмисника була повністю доведена. Чугуївський міський суд визнав його винним у грабежі та призначив покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі.

ВЗГ ГУМВС України в Харківській області

You may also like...