Затримано нелюда, який влаштував тортури 90-річній пенсіонерці

Працівники Онуфріївського РВ УМВС України в Кіровоградській області за підозрою у скоєнні розбійного нападу затримали 44-річного раніше судимого жителя Полтавської області.

Суботнього вечора до райвідділу міліції надійшло повідомлення від жительки одного із населених пунктів району про те, що вона виявила свою односельчанку на підлозі у її власному будинку зв’язану та в калюжі крові.

– На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Досвідчених правоохоронців вразило те, з якою цинічністю на 90-річну бабусю було здійснено напад. Як з’ясувалося, напередодні близько 22 години вечора до помешкання потерпілої, яка проживала сама, шляхом розбиття віконного скла проник невідомий чоловік, – розповів начальник Онуфріївського РВ УМВС України в Кіровоградській області Олександр Кодак. – Аби старенька не перешкоджала діям зловмисника, він ударив пенсіонерку по голові спочатку віконною рамою, а потім чавунною сковорідкою. Після чого, зв’язав руки потерпілої та заклеїв їй рот клейкою стрічкою.

Забравши з будинку гроші у сумі 1700 гривень, чоловік залишив безпорадну жінку напризволяще та зник з місця пригоди.

Та, як з’ясувалося, це ще не всі страхіття, які вчинив підозрюваний. До зазначених подій, нападник задушив собаку пенсіонерки, потім перекрив кран на газовій трубі, сподіваючись, що бабуся замерзне у будинку і згодом обов’язково вийде на вулицю, аби подивитись, що сталося. Таким чином зловмисник хотів виманити потерпілу з помешкання. Та коли його план не спрацював, лиходій розсердився і пішов «у наступ»…

Потерпілу із тілесними ушкодженнями у вигляді закритої черепно-мозкової травми, численними забоями та переохолодженням було госпіталізовано до районної лікарні. Інакше як дивом те, що 90-річна (!) бабуся залишилася живою після того, як майже добу пролежала у холодному будинку, зв’язана та побита, і не назвати. А ще небайдужість односельчанки, яка помітила розбите вікно у будинку потерпілої, знайшла закривавлену жінку та забила на сполох допомогла оперативникам швидко розкрити цей злочин.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції вже через кілька годин встановили місце знаходження підозрюваного та того ж вечора затримали його у Полтавській області. Викрадені кошти зловмисник встиг витратити на власні потреби. У нього правоохоронці вилучили лише сто гривень.

За цим фактом порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний з проникненням у житло), санкцією якої передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна. Слідство триває.

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області

You may also like...