Інформація ДАІ м. Києва на 12.04.2012

За 11 квітня 2012 року співробітниками ДАІ було виявлено 520 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 196; порушення правил проїзду перехресть – 12; порушення ПДР пішоходами – 31. За порушення ПДР в частині зупинки і стоянки на водіїв складено 74 відповідних протоколів.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за добу виявлено 36 порушень. У поточному році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 1611 рішень, у 539 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

За минулу добу зареєстровано 7 ДТП (4 наїзди на пішоходів), в яких 7 осіб отримали травми. Столична Державтоінспекція звертається до водіїв з проханням під час керуванням автомобілем бути уважними і обережними, особливо біля шкіл. Наближаючись до пішохідних переходів – зменшувати швидкість, під час руху не користуватися мобільним телефоном.

Зареєстровано незаконне заволодіння автотранспортом: Солом’янський район а/м «ВАЗ-2121», н.з.69443КК, 1986 р.в., червоний. Прийнято міри розшуку.

Натомість інспекторами ВДАІ Святошинського району виявлено раніше викрадений автомобіль. Під час перевірки було встановлено, що автомобіль «Мерседес-Бенц 1735» значиться в угоні з 12 лютого поточного року. Як з’ясувалось і чоловік, який керував автівкою перебував у розшуку за ч.1 ст. 383 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину). Водія доставлено до райуправління міліції.

Співробітниками ДАІ виявлено 6 автомобілів, що знаходились у розшуку. Крім того, за перевезення вантажу без відповідних документів (МАФи) затримано двох водіїв. До того ж співробітники ДАІ за підробку номерів агрегатів затримали водія автомобіля «ЗИЛ-ММЗ 45021», в якої номер двигуна змінено кустарно. Також затримано водія автомобіля «Тойота Корола». При перевірці встановлено, що номер кузова не співпадає з записом в свідоцтві про реєстрацію автомобіля. Крім того, до райуправлінь міліції за незаконне зберігання наркотичних речовин доставлено 11 особу.

Майже щодня співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. З початку цього року вже задокументовано 30 спроб дачі хабара.
У центрі столиці до ЄВРО-2012, буде перекрито рух транспорту.Столична Державтоінспекція повідомляє, що у зв’язку з відкриттям фан-зони до Євро-2012, з 28 травня по 7 липня буде перекрито вулицю Хрещатик від Інститутської до Б. Хмельницького. З метою належної підготовки та проведення Заходу, згідно розпорядженням КМДА від 30 березня 2012 року №512, рух транспорту на Хрещатику буде перекрито з 00:00 годин 28 травня до 1:00 годин 7 липня на відрізку від вул. Інститутської до вул. Богдана Хмельницького. Рухатись на цьому відрізку можуть лише спеціальні машини та акредитований транспорт.

Звертаємо увагу водіїв на те, що з 25 травня по 7 липня буде заборонено паркування транспортних засобів на центральних вулицях міста, а саме:
– вул. Б. Хмельницького від вул. Пушкінської до вул. Хрещатик;
– вул. Прорізна від вул. Пушкінської до вул. Хрещатик;
– вул. Городецького від вул. Заньковецької до вул. Хрещатик.

Столична Державтоінспекція нагадує, що в столиці по 20 квітня триватиме комплекс профілактичних заходів під назвою «Залізничний переїзд». За минулу добу за порушення правил проїзду залізничних переїздів до адміністративної відповідальності притягнуто 3 водіїв. А з початку року задокументовано 313 відповідних порушень.

Крім того триває весняний комісійний огляд вулично-дорожньої мережі Києва. Спільно з представниками КК «Київавтодор», КП «Київпастранс» та інших зацікавлених структур по 20 квітня проводититиметься комісійне обстеження стану утримання дорожньо-транспортних споруд і вулично-дорожньої мережі, об’єктів дорожнього сервісу, а також облаштування аварійно-небезпечних ділянок і місць концентрації ДТП, відповідності встановлених знаків схемам організації дорожнього руху. За результатами проведених обстежень будуть складені акти, визначені терміни усунення виявлених недоліків та проінформовані органи виконавчої влади і служби автомобільних доріг.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.

Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва

 

 

You may also like...