Прокуратура столиці запобігає незаконній приватизації дитячого оздоровчого табору «Промінь»

Прокуратурою Деснянського району столиці до Господарського суду м. Києва заявлено позов в інтересах Київської міської державної адміністрації про визнання недійсним договору купівлі-продажу дитячого оздоровчого табору «Промінь», що на 23 км. Бориспільського шосе.

Дитячий табір «Промінь» створено ще у 1985 році як заклад для  оздоровлення та відпочинку, який розрахований на понад 550дітей. Заклад підвідомчий ВАТ «Київхімволокно», 51% статутного капіталу якого належить територіальній громаді міста Києва.

У 2004 році розпорядженням Кабінету Міністрів України дитячий табір «Промінь» внесено до переліку державних та комунальних дитячих оздоровчих закладів, який відповідно до вимог Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» власник не має права ліквідувати, а його реорганізація допускається лише за згодою органу місцевого самоврядування та за погодженням із центральним органом виконавчої влади у справах сім’ї, молоді та спорту.

ВАТ «Київхімволокно» було продано «Промінь» за 1,7 млн. грн. не як цілісний майновий комплекс, що є стаціонарним дитячим оздоровчим табором, а як нежилі приміщення загальною площею 7,5 тис. м2.

Згоди на відчуження дитячого табору «Промінь» ВАТ «Київхімволокно» у Головного управління у справах сім”ї, молоді та спорту КМДАне отримано.

 Відтак прокуратуравимагає витребувати нерухоме майно дитячого табору «Промінь» з незаконного володіння та повернути його у комунальну власність столиці.

Відділ зв’язків із ЗМІ прокуратури міста Києва

You may also like...