Інформація ДАІ м. Києва на 15.05.2012

За 14 травня 2012 року співробітниками ДАІ було виявлено 562 порушення ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 219; порушення правил проїзду перехресть – 13, порушення ПДР пішоходами – 15. За порушення ПДР в частині зупинки і стоянки на водіїв складено 93 відповідних протоколи. Автолюбителів, які будуть ігнорувати правила паркування, інспектори ДАІ, згідно з чинним законодавством, будуть притягувати до адміністративної відповідальності.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за добу виявлено 40 порушень. У поточному році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 1944 рішення, у 669 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

За доби зареєстровано 3 ДТП (постраждала 1 дитина пасажир), в яких 3 осіб отримали травми. Зверніть увагу! В столиці у травні місяці травмовано 7 дітей – пішоходів. Державтоінспекція вкотре звертається до водіїв із проханням бути уважними та обережними під час керування автомобілем, не забувати, що на вулицях діти. Наближаючись до пішохідних переходів – зменшуйте швидкість, під час руху не користуватися мобільним телефоном. Також звертаємось до вчителів та батьків – нагадуйте дітям основні Правила дорожнього руху і не забувайте, що ваша поведінка на дорозі є найкращим прикладом для дитини. А обізнаність дітей в дорожній грамоті допоможе відвернути нещасні випадки та збереже життя і здоров’я.
 
За добу зареєстровано 3 незаконних заволодіння автотранспортом: Святошинський р-н а/м «ВАЗ-2101», д/н У7478КИ, 1972 р.в., синій, Святошинський р-н а/м «Шевроле Авео», д/н А8159ЕН, 2007 р.в., жовтий; Святошинському р-н а/м «ВАЗ-2106», д/н 07379КН, 1988 р.в., білого кольору. Прийнято міри розшуку.
 
Натомість інспекторами ДАІ виявлені та затримані 4 автомобілі, які знаходились у розшуку. Також затримано 2 особи, які перебували у розшуку за скоєння злочинів. У Дніпровському районі інспекторами ВДАІ був затриманий громадянин, який підозрюється у скоєні розбою. Крім того, до райуправління міліції доставлено жінку  у якої виявлено та вилучено наркотичну речовину. За порушення правил зберігання мисливської зброї до райуправління міліції доставлено 1 особу.   
 
У столиці з 14 травня по 5 червня 2012 року триватимуть профілактичні заходи на пасажирському автомобільному транспорті під назвою «АВТОБУС-2012».
 
Одним із напрямків у роботі Державтоінспекції є контроль за станом пасажирських перевезень та дотримання водіями автобусів Правил дорожнього руху. Незабаром об’єм пасажирських перевезень зросте, адже розпочнеться сезон відпусток. Головна мета операції – зробити перевезення пасажирів безпечними, не допустити аварій з транспортом, що здійснює перевезення людей, говорить начальник управління ДАІ Анатолій Курінний.
 
Під час рейду столичні інспектори ДАІ здійснюватимуть контроль за дотриманням водіями режиму праці та відпочинку, проходження ними обов’язкового технічного огляду перед виходом на маршрут. Особлива увага буде приділятися перевізникам, які займаються несанкціонованими перевезеннями, зокрема організованих груп дітей. З боку працівників ДАІ також будуть проводяться додаткові перевірки щодо зберігання транспортних засобів за місцем стоянки та проведення щозмінного медичного огляду водіїв. Крім того, будуть документуватись грубі порушення Правил дорожнього руху допущених водіями автобусів, у тому числі перевищення швидкості руху, перевезення пасажирів понад встановлену кількість, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг, порушень правил зупинки і стоянки, керування водіями без ліцензійної картки. Предметом особливої уваги перевіряючи стане перевезення пасажирів на маршруті протяжністю понад 500 км одним водієм, а також відхилення від визначеного маршруту руху.
 
 Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.
 

You may also like...