Сводка автопроисшествий в Киеве за прошедшие сутки

За 31 липня співробітники столичної ДАІ задокументували 587 порушень ПДР з боку водіїїв, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 201; порушення правил проїзду перехресть -8, порушення ПДР пішоходами – 26. Крім того, за порушення ПДР в частині зупинки і стоянки, до відповідальності притягнуто 101 водія. 

 

  Автолюбителів, які будуть ігнорувати правила паркування, інспектори ДАІ, згідно з чинним законодавством, будуть притягувати до адміністративної відповідальності. Нагадаємо, штраф за такий вид порушення становить від 255 до 340 гривень. А якщо водії паркуватимуть автівки, які суттєво заважатимуть руху транспорту, то відповідальність підвищується. Скажемо за зупинку на смузі  громадського транспорту водієві прийдеться сплатити штраф від 510 до 680 гривень (ст. 122 ч.3 КпАП України).

        За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за минулу добу  виявлено 44 порушення. У нинішньому році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 2799 рішень, у 996 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

У понеділок було зареєстровано 4 ДТП (2 наїзди на дітей-пішоходів), в яких 4 особи отримали травми.  Державтоінспекція вкотре звертає увагу водіїв на те, що у дітей – літні канікули і вони, як правило, знаходяться на вулиці без догляду. Водії, наближаючись до пішохідних переходів, знижуйте швидкість, будьте уважні за кермом. Пам’ятайте: поведінка дитини на дорозі, часто є непередбачуваною.

           За минулу добу зареєстровано 3 незаконних заволодіння транспортними засобами: Дарницький район – а/м «Toyota Camry», н.з. АА8499МА», 2011 р.в., білий  та мотоцикл   «Kawasaki Ninja 250R», н.з. АХ 3044АА, 2008 р.в., синій; Солом’янський  район – а/м     «Chevrolet Lacetti», н.з.АА4817КХ, 2008 р.в., синій.  Прийнято міри розшуку.

           Натомість інспекторами полку ДПС ДАІ виявлено автомобіль «Фольксваген Пасат», що знаходився у розшуку. Крім того, у Подільському районі було затримано чоловіка, який знаходився у розшуку за крадіжку. А в Солом’янському районі затримано громадянина, який розшукувався райуправлінням м. Запоріжжя за ухилення від виплати збитків державним організаціям. Чоловіків доставлено до райуправлінь.  

            Крім того, до райуправління міліції за підробку номерів агрегатів доставлено -1 особу,   за незаконне зберігання наркотичних речовин-3, за перевезення вантажу без документів -2.          Так, у Оболонському районі інспектори ДАІ затримали водія автомобіля «RENAULT Premium», який перевозив МАФ без необхідних документів. А в Голосіївському районі затриманий водій «КАМАЗа», який перевозив металобрухт також без документів. Для з’ясування всіх обставин чоловіків доставлено до райуправлінь міліції.

             Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.       

 УДАІ Київ  

You may also like...